Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 28°C

CHP Genel Başkanı Özel: 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır

CHP Genel Başkanı Özel: 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2024 11:24
42

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanlığı aracılığıyla örgütü Saraçhane’ye çağırdıklarının altını çizerek, ‘’Elbette hedef Taksim Meydanı’dır, çünkü 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır.’’ dedi.

Geçen seneki tartışmayı hatırlatan Özel, "Valilik, İçişleri Bakanlığı, hükümet diyordu ki, Taksim gösteri medyanı değildir çıkamazsınız. Emekçiler de çıkarız diyorlardı. Demokrasilerde iki taraf farklı düşünüyorsa, menfaat çelişkisi varsa bir hakeme başvurulur.’’ ifadelerine yer verdi.

ARA REKLAM ALANI

Özel, ‘’Gücünü milletten alanlara Anaya Mahkemesi diyor ki; hepiniz adına karar verdim. Taksim anlamlı bir meydandır. O gün isteyen herkes orada bulunabilmelidir. Yasaklamak bir meydanı yasaklamaktan ziyade düşünceyi yasaklamaktır. Meydan emekçilerindir.’’ şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile iki gündür müzakere ettiğini vurgulayan Özel, ‘’Doğrusunu yapın bu yanlışı yapmayın. Ama yanlışta ısrar ediyorlar.’’ dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da "Genel başkanımız gereken açıklamaları yaptı. Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de yine 1 Mayıs'la ilgili hak arama buluşmasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Halkın isteği oldu. Eninde sonunda bu da Taksim'de buluşmaya dönecek. Hak arama mücadelesini bu sürece karar verenler iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan vazgeçerler. Saraçhane'de halk ne diyorsa o oluyor. Bundan sonra da böyle bir dönem başlar" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.