Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

“China Travel” en çok aratılan kelimelerden biri oldu

“China Travel” en çok aratılan kelimelerden biri oldu
REKLAM ALANI
20 Haziran 2024 10:42
20

Son dönemde Çin’e seyahat eden yabancıların sayısı hızla artıyor, aynı zamanda “China Travel” kelimesi, internet arama motorlarında en çok aratılan kelimelerden biri oldu. Yabancı turistlerin gelişi, Çin’e sadece ekonomik fayda sağlamakla kalmadı, daha da önemlisi, ilk elden deneyimleriyle Batılı medyanın Çin’e yönelik olumsuz imajını yıktı. Çin'in, Batılı medyanın tasvir ettiği gibi değil, canlı ve büyüleyici bir ülke olduğunu gördüler.

Çin turizminin yurtdışında popüler olmasının en önemli nedeni, Çin'e seyahat eden yabancı turistlerin çektikleri videolarda Çin'in şehirlerinin, insanlarının ve manzaralarının son derece etkileyici olmasıdır. Bu videolar turistleri derinden etkiliyor. Çin'in medeniyeti ve modernleşmesi, Batılı medyanın gösterdiklerinden tamamen farklıdır. Çin’e gelmeden önce Çin'in geri kalmış, fakir ve kirli olduğunu düşünüyorlardı.

ARA REKLAM ALANI

Bunun nedeni, Batılı medyanın on yıllardır Çin’e yönelik sürdürdüğü karalama ve dezenformasyondur. Bir İngiliz üniversitesi, 2020'den 2023'e kadar ana medyada yer alan binden fazla haberi inceledi ve Çin hakkında neredeyse hiç olumlu haber olmadığını tespit etti. İster ekonomi, ister siyaset, ister toplum ve kültür olsun, tarafsız olduğunu iddia eden bu Batılı medyalar toplu olarak Çin konusunda olumsuz terimleri benimsedi.

Ancak, Çin’in uyguladığı 144 saatlik vizesiz geçiş gibi politikalarla beraber giderek daha fazla yabancı turist Çin'e geliyor. Onlar, Batılı medyadan aldıkları bilgilerin yanıltıcı olduğunu fark etti. Çin, hayal ettikleri kadar fakir ve geri kalmış bir ülke değil; tam tersine, son derece güvenli, güzel ve modern bir ülke. Buradaki insanlar sıcak ve misafirperverdir, hızlı trenler ve paket servisler son derece kullanışlıdır. Chengdu ve Chongqing gibi şehirleri gezen yabancı turistler, neredeyse 2030'da olduklarını hissettiklerini belirtti.

Aynı zamanda yabancı turistler, Çin'de gece yarısı sokaklarda dolaşabildiklereni ve yanlarında bir cep telefonuyla dışarı çıkıp her şeyi yapabildiklerini fark etti. Çinliler için çok sıradan olan bu şeyler, yabancılar için nadirdir. Yabancı turistler kendi göz ve kalpleriyle Çin’i yakından deneyimliyor ve gördüklerini dünya halklarıyla paylaşıyor.

Çin’in dışa açılması ve modernleşmesi ile beraber, daha açık ve kapsayıcı bir Çin, dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri bekliyor.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.