Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

CGTN anketine katılanların yüzde 90’ı Çin’in yapay zeka çabalarını destekliyor

CGTN anketine katılanların yüzde 90’ı Çin’in yapay zeka çabalarını destekliyor
REKLAM ALANI
4 Temmuz 2024 12:52
15

BM 78. Genel Kurulu’nda Çin’in yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesinde uluslararası işbirliğini güçlendirmek için sunduğu öneri kabul edilip kararlaştırıldı.

CGTN tarafından dünya genelindeki internet kullanıcılarına yönelik yürütülen bir anket sonucuna göre, ankete katılanların çoğu Çin'in yapay zeka işbirliğini teşvik etme çabalarını övgüyle değerlendirdi. Katılımcıların yaklaşık yüzde 89,72'si, Çin'in yapay zekanın geliştirilmesinde “insan merkezli olma ve insanlığa yarar sağlama” ilkelerine destek verdi.

ARA REKLAM ALANI

Ankete katılanların yüzde 63,98'i yapay zeka ürünlerini kullandıklarını ve yüzde 65,16'sı yapay zeka ürünlerinin yaşamlarına daha fazla kolaylık getirdiği kanısında olduklarını belirtti.

Ankete katılanlardan yüzde 80,33’ü, dünya genelinde büyümeye devam eden dijital uçurumdan endişe duyduğunu; yüzde 87,41’i, yapay zekanın eşit bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için yapay zekaya ilişkin kabiliyet inşası hakkında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesini beklediklerini dile getirdi.

Katılımcıların yüzde 90,09’u, gelişmiş ülkelere ve teknolojik avantaja sahip ülkelere, gelişmekte olan ülkelerin yapay zekanın gelişmesinden eşit şekilde faydalanabilmesi için daha fazla teknik ve finansal destek verme çağrısında bulunurken, yüzde 89,4’ü ise Çin tarafından ileri sürülen gelişmekte olan ülkelerin yapay zekanın küresel yönetişimindeki temsil gücünün ve etkinliğinin artırılması yönündeki öneriye katıldıklarını ifade etti.

CGTN bünyesindeki İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça kanallarında yayımlanan ankete 9 bin 481 kişi katıldı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.