Dolar 32,7144
Euro 35,1996
Altın 2.446,51
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Çanakkale Eceabat orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale Eceabat orman yangını kontrol altına alındı
REKLAM ALANI
19 Haziran 2024 16:38
25

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkele'nin Eceabat ilçesindeki orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şu an itibariyle yangınla alakalı son kontrollerinin yapıldığını belirterek, ‘’2 saate aşkın bir süredir çok yoğun ve şiddetli rüzgar sebebiyle bazı yerlerin acaba yeniden aktif hale gelmesi mümkün olabilir mi diye kontrol ettik. 2 kez alanın tamamının üzerinden geçtik. Çanakkale Eceabat yangını kontrol altına alınmıştır.’’ dedi.

ARA REKLAM ALANI

İlk başladığı andan itibaren 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve iş makinesi ve yaklaşık 540 personelle başladıklarını aktaran Yumaklı, şöyle devam etti:

‘’An itibariyle uçaklarımız, helikopterlerimiz, insansız hava araçlarımız, arazözlerimiz, iş makinelerimiz de dahil olmak üzere AFAD, Valilik, diğer kamu kurumları hatta özel sektördeki bazı kurumlarında katılımlarıyla yaklaşık 300 araç sayısına ulaştık ve bine yakın arkadaşımız da dünden itibaren bu yangınla mücadeleyi gerçekleştirmiş oldu.’’

Yumaklı, yangından etkilenen alanın 575 hektar olduğunu ifade ederek, ‘’Yanan alandan bahsetmiyorum. Yangından etkilenen alandan bahsediyorum. Yaklaşık 340 hektar alan ormanlık, geri kalanı da orman dışı kırsal alan.’’ açıklamasını yaptı.

''Araç hareketliliği devam ettiği için çünkü soğutma çalışmaları devem edecek.'' diyen İbrahim Yumaklı, bu alanın ziyaretçiye açılmasıyla ilgili kısmi olarak devam edeceğini hatırlattı. Yumaklı, boğazın gemi trafiğiyle açılmasıyla ilgili de herhangi bir engel kalmadığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yumaklı, boşaltılan iki köy hakkında da tekrar sakinlerinin evlerine dönmesinde engel kalmadığının altını çizerek,  ''Bu 5 gün boyunca özellikle çiftçilerimiz çalışma saatleri hasatla ilgili gündüz saat 11.00'e kadar sınırlandırıldı. Öne alınması söz konusu olabilir. Bugünlerde vatandaşlarımız aileleri ile beraber, çocuklarıyla vakit geçirebilcekleri mesire alanlarında kendilerine ayrılmış olan piknik alanlarında ateş yakmamalarını özellikle istiyorum.'' şeklinde konuştu.

Halihazırda 4 aktif yangın olduğunu vurgulayan Yumaklı, ''Bunlardan birisi Uşak'ta. Manisa Soma'da yangın çıktı. Yine orada da rüzgar sebebiyle yayılma gösterdi. Balıkesir Ayvalık'ta bugün çıktı. Çöplükte başladı ve ormana siyaret etti. Ancak aldığım bilgi iyiye gittiği yönünde. İzmir'de Çeşme Karaburun'da bir yangın çıktı. Bu da orman dışı bir alanda başladı ve ormana sirayet etti. Çanakkale'ye ve ülkemize geçmiş olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.