Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

BUSKİ, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 431 kriteri yerine getirdi

BUSKİ, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 431 kriteri yerine getirdi
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2024 13:49
22

BUSKİ, 2024 yılında TÜRKAK tarafından yapılan denetimler sonucunda İçmesuyu ve Atıksu Laboratuvarları akredite parametre sayısını 299’dan 431’e çıkartmayı başardı. BUSKİ laboratuvarları böylece akredite parametre sayısı bakımından kendisine en yakın kurumun neredeyse 2 katına ulaşmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İçmesuyu ve Atıksu Laboratuvarlarını ziyaret ederek BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve laboratuvardaki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ARA REKLAM ALANI

Dünya Sağlık Örgütü’nün 430 civarında kriteri bulunduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kriterlerle içme suyunda analizlerin yapılmasını ve Bursalılarla paylaşılmasını arzuladıklarını belirtti.

İlave yatırımlarla bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bugün itibariyle 431 kriteri çalışma arkadaşlarımız bu tesislerde inceliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün içme suyu hakkında sunduğu kriterler yerine getirildiği takdirde su rahatlıkla içilebilir. Sağlıklı bir su olduğunu ve çekinmeden suyun tüketilebileceğini söylüyor. BUSKİ olarak bunu gerçekleştirdik. Türkiye’de 431 kriteri ölçen tek kurum BUSKİ’dir. Bu konuda iddialıyız. Laboratuvarımızda birçok yönden incelemeler yapılıyor. İçme suyumuz gayet temiz ve nitelikli olarak Bursalıların kullanımına sunuluyor. Artık çeşmeden suyu içeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.