Dolar 34,1960
Euro 37,9588
Altın 2.913,51
BİST 9.553,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Bursa’da sanatı teknolojiyle buluşturan sergi

Bursa’da sanatı teknolojiyle buluşturan sergi
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2024 12:39
29

Bursalı sanatseverleri konsept sergilerle buluşturan Zindankapı Güncel Sanat Galerisi, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla sanatçı Garip Ay’ın ''ebru mapping'' gösterisine ev sahipliği yaptı.

Garip Ay tarafından su üzerinde yapılan ebru çalışması, mapping teknolojisi kullanılarak tarihi surlara yansıtıldı. İzleyenlere görsel şölenin yaşatıldığı gecede, ebru sanatı ile haritalama teknolojisi birleştirilerek geçmiş ile şimdiki zaman, gelenek ile yenilik arasında bir köprü oluşturuldu.

ARA REKLAM ALANI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şafak Baba Pala'nın da yer aldığı  törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, tüm konukların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Tarihi bir yapının içerisinde unutulmaz bir çalışmayı izlediklerini söyleyen Yıldız, “Bu mekan milattan önce ikinci yüzyılda Bitinya Krallığı’ndan başlayıp Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu ve günümüze kadar ulaşmış tarihi bir yapıdır. Dijital sergi alanlarından mapping salonlarına kadar bir çok mekanı bünyesinde barındırmaktadır. Bursa da tarihiyle, kültürüyle önemli bir kenttir. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak hep birlikte Bursa’nın değerini yukarıya taşımalıyız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.