Dolar 33,9921
Euro 38,0608
Altın 2.830,25
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Borrell: Vietnam, AB’nin Güneydoğu Asya’daki ilk ticaret ortağıdır

Borrell: Vietnam, AB’nin Güneydoğu Asya’daki ilk ticaret ortağıdır
REKLAM ALANI
30 Temmuz 2024 14:15
16

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Borrell, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüşme gerçekleştirdi.

Vietnam’ın AB’nin Güneydoğu Asya’daki ilk ticaret ortağı olduğunu belirten Borrell, “STA'nın yürürlüğe girdiği 2020 yılından bu yana ticaretimiz yüzde 36 arttı. AB, Vietnam'ın 2050 yılına kadar sıfır net emisyona ulaşmasını destekliyor. AB ve Vietnam ilişkilerini geliştirmekten fayda sağlayacak.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Borrell, Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son ile de bir araya geldiğini ifade ederek, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“AB ve Vietnam, her alanda işbirliğini daha da güçlendirmek için ellerinden geleni yapmaya devam etmelidir. Bölgede barış ve güvenliğin artırılması için kriz yönetiminizi, siber ve deniz güvenliğinizi desteklemeye hazırız.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.