Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

Bornova’da ”Kent Market” açıldı

Bornova’da ”Kent Market” açıldı
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2024 10:55
24

Bornovalılar gelir durumlarına göre kartlarına yüklenen kredilerle gıda, giyim, kırtasiye, temizlik ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kent Market projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Doğanlar’daki şubemizi açtık, Altındağ ve Işıkkent’i de bu hafta hizmete sokacağız. Ardından 6 şube daha açılacak. Maalesef yoksulluk çok arttı, sosyal adalet dengesi bozuldu. Bu çalışmamızla her Bornovalının evine temel ihtiyaç malzemelerinin girebilmesini hedefliyoruz. Bornova’da kooperatif aracılığıyla üretilen tarımsal ürünler de Kent Marketler’de olacak.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Bornova sınırları içerisinde ikamet eden dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarının karşılanması için açılan Kent Market, Doğanlar, Işıkkent, Altındağ Serintepe, Bornova merkez, Yeşilçam, Naldöken, Pınarbaşı, Karacaoğlan ve Çamdibi Atatürk Parkı olmak üzere 9 şubede hizmet verecek. Hayırseverlerin de katkıda bulunabileceği marketlerin raflarında yaklaşık 200 çeşit ürün bulunuyor.

Kent Market'ten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri başvurularını Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapacak. Sosyal inceleme görevlileri, başvuruları ve gelir durumlarını gösteren belgeleri inceleyip ev ziyaretleri gerçekleştirerek destek sağlanacak kişileri belirleyecek.

Destekten faydalanacak ailelerin kartlarına iki ayda bir, ihtiyaç ve gelir durumuna göre belirlenen miktarda kredi yüklenecek. Kart sahipleri, paranın geçmediği Kent Market’te, kartlarına yüklenen bakiye ile arzu ettikleri ürünleri alabilecek. Eğer ihtiyaç sahibi kişiler yaşlı ya da yatağa bağlı hastaysa, markete gitmelerine gerek kalmadan isteklerine göre hazırlanacak paketler evlerine teslim edilecek.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.