Dolar 33,9924
Euro 37,8627
Altın 2.822,34
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 30°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

Boeing’in Starliner’daki NASA astronotları Ağustos ayına kadar uzayda mahsur kalabilir

Boeing’in Starliner’daki NASA astronotları Ağustos ayına kadar uzayda mahsur kalabilir
REKLAM ALANI
11 Temmuz 2024 08:46
18

Mühendisler, UUİ'de bulunan Sunita Williams ve Butch Wilmore'un dönüşünü engelleyen sorunlar üzerinde çalışıyor.

Sunita Williams ve Butch Wilmore, yeni nesil uzay aracının ilk mürettebatlı kenetlenmesinin ardından 6 Haziran'dan bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bulunuyor. Test görevinin yaklaşık bir hafta sürmesi planlanmıştı ancak Starliner'ın kenetlenmesi, arızalı iticilerin ve ardından bir dizi küçük helyum sızıntısının güvenlik endişelerini arttırması nedeniyle birkaç kez ertelendi.

ARA REKLAM ALANI

Çarşamba günü NASA, kapsülün beklendiği gibi performans göstermesini sağlamak için hala testler yaptığını ve uzay ajansının aracın acil bir tahliye için güvenli olacağından emin olmasına rağmen, görev yöneticilerinin henüz kalkışını planlamaya hazır olmadığını duyurdu.

NASA'nın ticari mürettebat program yöneticisi Steve Stich öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, "Bazı veriler iyimser bir şekilde Temmuz sonuna kadar olabileceğini gösteriyor, ancak verileri adım adım takip edeceğiz.

İniş ve kalkış için izin almadan önce ajansla birlikte dönüş uçuşuna hazırlık incelemesi de dahil olmak üzere süreçlerimiz boyunca metodik olarak çalışacağız. Bu çok standart bir süreçtir." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.