Dolar 32,6793
Euro 35,2650
Altın 2.446,92
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Boeing eski kalite kontrol çalışanı Paredes: Parçalar kusurlara rağmen kullanıldı

Boeing eski kalite kontrol çalışanı Paredes: Parçalar kusurlara rağmen kullanıldı
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2024 09:31
25

Paredes, İngiliz Ulusal Radyosu BBC'ye verdiği bir röportajda kusurlar bulunmasına rağmen parçaların montaj için alındığını kendisinin de, kapsamlı kalite kontrolü ile üretimi yavaşlatmakla suçlandığını söyledi.

Paredes, şirketin bazı hissedarları tarafından şirkete karşı açılan bir davanın tanıkları arasında yer alıyor. Şirket, kalite kontrolündeki kusurları kasıtlı olarak örtbas etmekle suçlanıyor. Spirit Aerosystems ise davada ileri sürülen iddiaları reddediyor.

ARA REKLAM ALANI

Paredes, görev yaptığı süre boyunca Boeing'e sevk edilmek üzere hazırlanan parçalarda genellikle küçük ve büyük olmak üzere 50 ila 200 arasında kusur bulduğunu ileri sürdü. Paredes, endişelerini dile getirdiğinde üretimi yavaşlatmakla suçlandığını iddia etti ve kalite kontrolde çok titiz davranmaması için kendisine baskı yapıldığını savundu.

Boeing 737 Max uçak gövdeleri ve 787 Dreamliner parçaları Spirit Aerosystems'in ABD'nin Kansas ve Wichita kentlerindeki fabrikalarında üretiliyor. Her iki model de yakın zamanda kazalara yol açan kusurlar nedeniyle soruşturuldu.

BBC haberinde, Paredes tarafından ileri sürülen iddiaların iletildiği Boeing'in bu konuda bir açıklama yapmadığı da belirtildi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.