Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

BM Güvenlik Konseyi Hamas liderinin öldürülmesiyle ilgili toplandı

BM Güvenlik Konseyi Hamas liderinin öldürülmesiyle ilgili toplandı
REKLAM ALANI
1 Ağustos 2024 08:35
28

Toplantıda Üyelerin çoğu cinayetin bir tırmanma olduğu konusunda hemfikirdi ve birçoğu da bu tırmanmanın gelişmesinden endişelerini dile getirdiler.

Japonya'nın BM Büyükelçisi Shino Mitsuko toplantıda yaptığı konuşmada “Bölgenin büyük bir savaşın eşiğinde olmasından korkuyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Toplantıda İran, Filistin Yönetimi ve İsrail'e de konuşma süresi verildi. İlk ikisi cinayeti terör ve provokasyon olarak nitelendirerek kınadı ve arkasında İsrail'in olduğuna inandıklarını belirtti.

İsrail İsmail Haniye'nin öldürülmesinin sorumluluğunu resmi olarak üstlenmediği gibi toplantıda da üstlenmedi.

Bunun yerine İsrail'in BM temsilcisi Jonathan Miller konuşma süresini, dünyanın en büyük terör sponsoru olduğunu ve İsrail'e her yönden saldırmak için Hizbullah, Hamas ve Yemen'deki Husileri kullandığını söylediği İran'a saldırmak için kullandı.

Jonathan Miller ayrıca İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Güvenlik Konseyi toplantısından somut bir sonuç çıkmadı.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.