Dolar 32,6404
Euro 35,4089
Altın 2.507,23
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 08:27
6

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 190 puan artışla 10.873 seviyesinden tamamladı. ABD piyasalarının kapalı olduğu günde endekse en çok katkıyı THYAO, KCHOL, TUPRS yaptı. Yabancı kuruluşlardan Türkiye ile ilgili gelen olumlu görüşler endekse katalist etki yarattı.

ARA REKLAM ALANI

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 227,8 milyon dolarlık hisse, 679,5 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 2,07 milyar dolar azalışla 163,09 milyar dolar oldu. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 1,64 milyar dolar azaldı. KKM de haftalık bazda 18,3 milyar TL düşüşle 2,01 trilyon TL oldu. TCMB rezervlerinde Mart ayı sonundaki yerel seçimlerden bu yana ilk kez gerileme yaşandı. TCMB verilerine göre 28 Haziran haftasında brüt rezervler 142,9 milyar dolar seviyesine geriledi. Bir önceki hafta brüt rezervler 147,6 milyar dolar düzeyindeydi.

Fitch Kıdemli Direktörü Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Morales, "Mali ve gelir politikalarının, asgari ücret ayarlamaları gibi kararlar dahil olmak üzere, iç talebi soğutacak şekilde kalibre edilmesi muhtemel" dedi. Türk bankalarının borçlanma performansındaki artışın, uluslararası yatırımcıların sektöre olan güveninin yeniden kazanıldığını göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Morales, uygulanan politikaların tutarlı şekilde sürdürülebilirliğini ise kredi notu açısından olumlu olarak nitelendirdi. Dolar / TL’nin yıl sonu 36 TL olarak yılı kapatması beklediğini söyledi.

Bugün yurt dışında TDİ verisi açıklanacak. ABD'de piyasalar bu hafta 1,5 gün kapalıydı. Geçtiğimiz ay beklentilerin üstünde gelen Tarım Dışı İstihdam verisi sonrasında Fed'in faiz indirim döngüsü ötelenmişti. Fed'in faiz indirimlerinin çok bilinmeyenli denkleme dönüştüğü bugünlerde, yıl başında 3 faiz indirimi bekleniyorken, anlık durumunda Fed'in 1 toplantıda faiz indirmesi bekleniyor. PCE verilerinin de beklentilere paralel gelmesi ile birlikte istihdam piyasalarının önemi daha da arttı. ADP verisi beklenti altı gelse de son zamanlarda özel sektör istihdamı manşet istihdamla uyuşmuyor. İstihdam piyasalarındaki yukarı yönlü seyrin iç talebe bağlı olarak geri çekilmesi beklenen enflasyonu sınırlayabilir.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.