Dolar 32,7384
Euro 35,1495
Altın 2.443,62
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Biden: Gazze’de yaşananlar soykırım değil

Biden: Gazze’de yaşananlar soykırım değil
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2024 07:57
25

ABD Başkanı, UCM savcısı Karim Khan'ın Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkartacağını açıklamasının ardından açık bir şekilde İsrail'in yanında yer aldı. Khan aynı zamanda Hamas'ın önde gelen üç ismi Yahya Sinwar, Muhammed Diab İbrahim el Masri – daha çok Muhammed Deif olarak biliniyor – ve İsmail Haniye'nin de Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı nedeniyle tutuklanmasını talep ediyor.

Savcının açıklaması, Biden'ın aylardır İsrail'i destekleyen en açık sözlü açıklamalarına yol açtı ve Başkan, UCM'yi ülkesi ile 2006'dan beri Gazze'yi yöneten militan İslamcı bir grup olan Hamas arasında yanlış bir ahlaki eşdeğerlik kurmakla suçladı.

ARA REKLAM ALANI

Pazartesi akşamı Beyaz Saray'da her yıl düzenlenen Yahudi Amerikan Mirası Ayı kutlamalarında yaptığı konuşmada da bu görüşlerini yineledi. Biden, “İsrail'in Hamas'a ve tüm düşmanlarına karşı kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını her zaman sağlayacağım” dedi. “Hamas'ın yenilgiye uğratılmasını istiyoruz.”

Gazze'de sivillere verilen zararı “yürek parçalayıcı” olarak nitelendiren Biden, yönetiminin aynı zamanda bölgeyi bir araya getirmek ve iki devletli bir çözüm için çalıştığını da sözlerine ekledi.

“Açık konuşayım, UCM'nin İsrailli liderlere yönelik tutuklama emri başvurusunu reddediyoruz. Bu tutuklama kararları ne anlama gelirse gelsin, İsrail ile Hamas arasında bir eşdeğerlik söz konusu değildir. Yaşananlar soykırım değildir” dedi

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.