Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Yağmurlu
Mersin
26°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Beyaz Saray: İsrail ve Hamas ateşkes anlaşmasına her zamankinden daha yakın

Beyaz Saray: İsrail ve Hamas ateşkes anlaşmasına her zamankinden daha yakın
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2024 08:17
27

Beyaz Saray'daki görüşmeler, ABD'de eşi benzeri görülmemiş bir siyasi çalkantının ve Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından sonra hala esir tutulan onlarca rehinenin kurtarılması için İsrail başbakanı üzerindeki iç baskının ortasında gerçekleşti.

Netanyahu ayrıca Kasım ayındaki seçimlerde Demokratların adayı olarak Biden'ın yerini alması muhtemel olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile de bir araya geldi.

ARA REKLAM ALANI

Netanyahu'yu Oval Ofis'te karşılayan Biden “Konuşacak çok şeyimiz var” dedi. Netanyahu görüşmenin başında Biden'a “Gururlu bir Yahudi Siyonistten gururlu bir İrlandalı-Amerikalı Siyoniste, 50 yıllık kamu hizmeti ve İsrail devletine 50 yıllık desteğiniz için size teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, iki liderin görüşmesi sırasında düzenlediği basın toplantısında ateşkes anlaşmasındaki eksikliklerin giderilebileceğini söyledi. “Bu noktaya yakında gelmemiz gerekiyor” dedi. "Şu anda daha önce hiç olmadığımız kadar yakınız. Her iki taraf da taviz vermek zorunda."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller ise şunları söyledi: “Sanırım bu toplantıda Amerikan tarafının vereceği mesaj, bu anlaşmayı bir an önce hayata geçirmemiz gerektiği yönünde olacaktır.”

Çatışmalarda 39 bin'den fazla Filistinli sivil öldürüldü ve uluslararası ceza mahkemesi Netanyahu hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan tutuklama emri çıkardı. ABD mahkemenin yargı yetkisini tanımıyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.