Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Başkan Tugay: Sıkıntılarınıza duyarsız kalmayız

Başkan Tugay: Sıkıntılarınıza duyarsız kalmayız
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2024 10:34
28

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan, 2021 yılının sonuna doğru İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ancak mülkiyet sorunları nedeniyle düzenlenemeyen 5 kilometrelik sanayi yoluna (Adalı Sokak) yönelik talepleri dinledi.

Nakliyecilerin Aliağa Limanı'na ulaşımını sağlayan yol için kalıcı çözüm üretmek istediklerini belirten Başkan Tugay, Aliağa'nın limanlar bölgesinin, İzmir için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

ARA REKLAM ALANI

Bu bölgede ulaşım ile ilgili kapsamlı bir planlama yapılmasının gerekliliğine değinen Başkan Tugay, “Tüm paydaşların beklentisini, isteğini dinleyerek 20-30 yıl sorunsuz ilerleyecek bir ulaşım planlamasını en kısa sürede yapalım. Bunu yaparken de bazı alanlara erken müdahale edilmesi gerekiyor. Bu plana uygun olarak da ana yol ve tali yolu kavşaklarla birlikte yapacağız.” diye konuştu.

Toplantıda ekibini de tanıtan Başkan Tugay, “Biz sizlere hizmet etmek için bu göreve geldik. Değer verdiğimiz bir bölge.Bize ihtiyacınız olduğu her konuda ulaşabilirsiniz. Hepsi benim kefil olduğum, birlikte çalışmaktan mutlu olduğum, uyumlu çalıştığım arkadaşlar. Yapabileceğimiz bir şey olduğunda lütfen arayın. Sıkıntılarınıza duyarsız kalmayız.” dedi.

Limanlar bölgesinin 2023 yılında yaklaşık 40 milyar dolar işlem hacmine ulaştığını vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Burada uzun yıllar süren sorunlar var. En önemlisi de limanlara ulaşım sorunu. Herkes mevcut alanlarına fabrika yapmış ama ne bir ulaşım ne bir imar planı yapılmış. Bölgede bütüncül bir master planına ihtiyaç var. Yolların yerlerinin, güzergahı ve yönü net olarak belirlenmeli. Bölge bazında bir master planın hazırlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tolga Çilingir de Ulaşım Master Planı çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.