Dolar 32,5595
Euro 34,9976
Altın 2.438,99
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Başkan Özer: Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım

Başkan Özer: Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2024 12:28
26

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Marmara Bölgesi heyeti ile göç konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Heyet ile yapılan görüşmelerde göç yönetimi, sığınmacılara yönelik projelere sağlanabilecek uluslararası destekler, toplumsal uyum çalışmaları gibi konular konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca sığınmacılar ve geçici koruma talebinde bulunanlar başta olmak üzere Esenyurt’ta göçün tüm yönlerinin tartışılacağı bir çalıştay yapılması kararı alındı.

ARA REKLAM ALANI

Sığınmacılar konusunda uluslararası kuruluşlarla iş birliğini önemsediğini söyleyen Başkan Özer, “Sığınmacı sorunu öncelikle devletin kendi iç hukukuyla çözmesi gereken bir konu ama aynı zamanda uluslararası hukuku da ilgilendiren bir durum. Toplumda özellikle Suriyelilere karşı bir direnç var. Bu durum da halkın Suriyelilere tepki göstermelerine neden oluyor ve hatta bu tepkiler ırkçılığa kadar gidiyor. Biz istiyoruz ki uluslarası kuruluşlarla iş birliği yapalım ve bu konuda sizden katkı alalım. Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım. Sığınmacılarla ilgili sosyal uyum konularını, bize ayni ve nakdi yardım yapabilecek Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların verebileceği destekleri konuşalım.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.