Dolar 34,0957
Euro 37,9399
Altın 2.814,77
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Başkan Bozali’den yetkililere uyarı: Tesisatların sürekli denetlenmesi gerekiyor

Başkan Bozali’den yetkililere uyarı: Tesisatların sürekli denetlenmesi gerekiyor
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2024 18:25
21

İzmir'de dün meydana gelen sağanak sırasında 2 kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, olayın ardından yaptığı açıklamada elektrik kazalarının çoğu zaman can kaybı ile sonuçlandığını belirterek, öngörülemeyen kazaların aslında düzenli bakım ve yeraltı sistemlerinin kameralarla kontrolü ile önlenebileceğini vurguladı.

ARA REKLAM ALANI

Yeraltı kablo tesisatları hakkında bilgi veren Başkan Bozali, "Yeraltı kablo tesisleri, yol geçişlerinde 1 metre derinlikte, 10 santimetre kum üzerinde, boru içinde döşenen kablonun üzerinde tekrar 10 santimetre kum ile tesis gerçekleştirildikten sonra içi dolu tuğla sıralanarak, daha sonra çıkarılan molozlarla doldurulmalıdır. Yeraltı kabloları özellikle çelik zırhlı ve NYFGBY kablo kullanılmalıdır. Bu özellikteki kablolar, dış darbelere ve suya karşı dayanıklıdır." dedi.

Başkan Bozali, bu tür olayların öngörülemeyen kazalar olarak nitelendirilebileceğini belirterek, "Ancak burada bir can kaybı var ve bu tesisatların sürekli denetlenmesi gerekmektedir" dedi.

Yetkililere seslenen Başkan Bozali, bu tür trajedilerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.