Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi

Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 14:39
21

Bakan Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 Temmuz 2024 Pazar günü için şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle; Samsun ve Ordu illeri için Turuncu uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, uyarı verilen il ve ilçelerdeki vatandaşla SMS ile bilgilendirme yapıldığını anımsattı.

Samsun'un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle toplam 60 ihbar alındığını belirten Bakan Yerlikaya, "Samsun’daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 vatandaşımız bulunduğu yerden güvenlikli alanlara tahliye edildi. Samsun’da 460 araç, 656 personel, 25 motopomp ve 7 dalgıç pompa ile sele müdahale edildi. Ordu'nun Ünye, İkizce ve  Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 18 ihbar alındı. Çalışmalarda toplam 695 personel, 284 araç görev aldı. Çaybaşı ilçesi Çayır mahallesinde 83 yaşında 1 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti." açıklamasını yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Muş’un Malazgirt ilçesi Bahçeköy köyünde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 1 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini açıklayarak hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Yerlikaya, ''Çalışmalara katılan AFAD personelimize, belediyelerimize, Emniyet ve Jandarmamıza, DSİ ve Karayolları ekiplerimize, Sağlık Personelimize teşekkür ediyorum. '' dedi.

Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşların yapılan uyarılara hassasiyetle uyması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, ''112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.'' ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.