Dolar 32,4816
Euro 34,9888
Altın 2.433,33
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Bakan Kacır: Sanayicilerimiz test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek

Bakan Kacır: Sanayicilerimiz test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2024 15:42
31

"Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye" anlayışıyla sanayi ve teknolojide asra bedel hamleleri hayata geçirdiklerini ifade eden Kacır mesajında şunları söyledi:

"Belgelendirme, muayene, gözetim, doğrulama, deney, kalibrasyon ve eğitim hizmetleriyle, geliştirdiği standartlarla TSE; vatandaşlarımız, sanayicilerimiz ve müteşebbislerimizin her zaman destekçisi konumundadır. Yalnızca geçtiğimiz yıl Enstitümüz; Uygunluk değerlendirme alanında 240 binden fazla belge ve rapor hazırladı. İthalat denetimleri kapsamında 150 bin ürün denetimi gerçekleştirdi. Aynı zamanda yürürlükteki 38 binden fazla standardın işlemlerini sürdürdü. Girişimcilerimizin, vatandaşlarımızın dünya standartlarında, güvenli ve çevre dostu ürünlerle buluşmasına aracı oldu. Haksız rekabetin karşısında yer aldı. ‘Türk Malı’ damgasının marka değerini güçlendirdi."

ARA REKLAM ALANI

TSE tarafından düzenlenen eğitimlerle standardizasyon dilinin Türkiye'de daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve kullanılmasını sağladığını belirten Bakan Kacır, "Küresel standartların oluşturulmasında aktif rol üstlenmenin özgün, yenilikçi ve rekabetçi üretim kadar önemli olduğu bilinciyle sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı ve ilgili paydaşları bir araya getirmeye devam ediyoruz. Kurduğumuz 158 ayna komite ve bu komitelere üye olan 2 bin 710 uzmanımızla yalnızca uluslararası standartları uygulayan değil bu alanda belirleyici aktörlerden biri olmak için TSE çalışmalarını sürdürmektedir. Enstitümüz Türkiye Yüzyılı'nda ikiz dönüşümü hızlandıracak kurumların arasında yer alıyor. Teknolojide hegemonya yarışının önemli bir cephesi haline gelen yapay zekanın insanlık yararına etkin kullanımına aktif katkı vermek üzere ‘Yapay Zeka Ayna Komitesi’ni kurduk. Tasarımdan operasyona, tüm süreçlerde enerji verimliliğini esas alan ‘Veri Merkezi Belgelendirme Programı’yla, veri merkezi yatırımcılarının ve işletmecilerinin uygunluk değerlendirme hizmetlerine hızlı ve kolay erişimini sağladık." dedi.

Nükleer Düzenleme Kurumu’na (NDK) kritik ekipmanların imalatı ile saha ve montaj faaliyetleri süreçlerinde teknik destek kuruluşu olarak hizmet sunduklarına dikkat çeken Bakan Kacır, şöyle devam etti:

"22 deney, 3 kalibrasyon ve 184 ihtisas laboratuvarıyla uygunluk değerlendirme alanında ülkemizin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip TSE’nin yetkinlikleri için güç çarpanı olacak TSE Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasını hızla tamamlayacağız. Ulaşım, Enerji, Elektroteknik, Yapı Malzemeleri, Kimya ve Gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek. Yalnızca ülkemize değil yakın coğrafyaya da hizmet verecek modern altyapılarla, ülkemiz küresel ölçekte 234 milyar dolara ulaşan uygunluk değerlendirme ekonomisinde bölgesel bir oyuncu haline gelecek."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.