Dolar 32,5269
Euro 35,0298
Altın 2.428,68
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Bakan Kacır: Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken topyekün kalkınmayı tesis ediyoruz

Bakan Kacır: Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken topyekün kalkınmayı tesis ediyoruz
REKLAM ALANI
29 Haziran 2024 17:32
42

Emine Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program öncesinde, beraberindekilerle el dokuması kumaşlar, halılar, takılar, doğal kokular, aksesuarlar ve gıdaların sergilendiği "Anadoludakiler" sergisini gezdi, Bakan Kacır ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’ten sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı.

Emine Erdoğan ile Bakan Kacır, Anadolu’nun bölgesel potansiyeline dikkat çekerek, yöresel ve kültürel değerlerin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

Programda konuşan Emine Erdoğan, usta ellerin becerisinin dünyaya kazandırılmasının önemine işaret ederek, “Bu proje ile Anadolumuzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı yenilikler ile günümüze taşımayı, vatandaşlarımız ile tüm insanlığım hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu anlamlı projenin her bir destekçisi insanlığın asırlardır ilmek ilmek dokuduğu Anadolu Medeniyeti kumaşına kendi ipliğinden bir düğüm atacak yaşatmak istediğimiz mirası daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaktır.” dedi.

Bakanı Kacır ise “Anadoludakiler” hareketi kapsamında, 81 ilin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik atılacak adımları anlattı.

Bakan Kacır, projeleri başarılı olan girişimciler, kooperatifler, usta ve zanaatkarların destekleneceği program ile ilgili “Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; yerel üretim değerlerimizi yenilikle buluşturan, geleneksel değerlerden beslenen, sanayi ve teknolojiden güç alan bir yerel kalkınma modelini adım adım hayata geçireceğiz. Bölgesel potansiyelleri keşfederken, yerel ekonomilerimizi canlandırıyoruz. Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken; her kesimden insanımızın yaşam kalitesini yükselterek topyekün kalkınmayı hep birlikte tesis ediyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.