Dolar 32,8156
Euro 35,1678
Altın 2.460,57
BİST 10.780,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Bakan Fidan: ABD’nin desteği olmasa soykırımın sürmesi mümkün değil

Bakan Fidan: ABD’nin desteği olmasa soykırımın sürmesi mümkün değil
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2024 13:20
23

Bakan Fidan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"İsrail’in yürüttüğü bu soykırımı elbette cezasız kalmayacağı hem insanlık vicdanında hem uluslararası hukuk tarafından gerekli muameleliyi göreceğine yürekten inanıyoruz.

ARA REKLAM ALANI

Başta Amerika olmak üzere Batılı ülkelerin kayıtsız şartsız İsrail’e olan desteği olmasa İsrail’in bölgede yaptırım soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi. İsrail'in güvenliği ve savunması adına başka bir milletin soykırımını sürdürmek kabul edilebilir değildir.

Biz Gazze’de işlenen katliamların durdurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Filistin’in devlet olarak tanınması yolundaki çalışmalarımız devam etmekte. Uluslararası toplum geç hareket etmekte. Şuana kadar olmadığı şekliyle Filistin davasını destekleyen Filistinlilerin devletleşme yolundaki çabalarını haklı gören bir atmosfer oluşmuş durumda biz bu atmosferi daha yapısal bir duruma evirilmesi için çalışıyoruz.

Brüksel’de yapılan toplantılarda şöyle bir husus gündeme getirildi. Artık 150’ye yakın ülke Filistin’i devlet olarak tanıyor. Artık bundan sonra ne yapılmalı.?

Giderek İsrail özellikle illegal yerleşimciler yoluyla Filistin Devletinin elindeki toprakları alıyor, ve Filistinlilere idare edecekleri yaşayacakları alan bırakmayan projesini devam ettiriyor.

Yıllardır gerek propaganda yoluyla gerek diğer anlatılar yoluyla insanlıkta oluşturdukları illüzyonla mevzi kazandılar ama artık bu illüzyon dağıldı.

Filistin gerçekliği sadece Filistin halkının özgürlüğü ve egemenliği ifade etmiyor, aynı zamanda uluslararası sistemin on yıllardır oluşturduğu yalan imparatorluğunda bir noktada çökmesi için bir başlangıcı teşkil ediyor."

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.