Dolar 45,5743
Euro 52,9986
Altın 6.651,22
BİST 14.029,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 24°C
Az Bulutlu
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 23°C
Cum 24°C
Cts 23°C

Avşar: Emlak Konut GYO, tasarruf tedbiri açıklanırken bu ölçüde büyük bir alımı niye yaptı

Avşar: Emlak Konut GYO, tasarruf tedbiri açıklanırken bu ölçüde büyük bir alımı niye yaptı
27 Mayıs 2024 14:41
114
A+
A-

Avşar, Cumhuriyet tarihinden bu yana devletin, dar ve orta gelirli vatandaşa yönelik konut yapımını bir misyon olarak kabul ettiğini, süreç içerisinde çeşitli isimler altında konuyla ilgili kurumlar kurduğunu, organizasyonlar düzenlediğini ve şu an bunun TOKİ marifetiyle yapmaya çalıştığını söyledi. 

Avşar, ancak TOKİ ve Emlak Konut GYO gibi kamu kuruluşlarının, sosyal konutu değil lüks konutu hedefleyen, dar ve orta gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak yerine rant yaratmayı önceleyerek bu misyonu yerine getirmediğini dile getirdi. 

Son 22 yılında TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun yaptığı konut sayılarına değinen Avşar, 20 yılda Emlak Konut GYO tarafından inşa edilen 90 bini aşkın konutun yüzde 69’u lüks konut olduğunu, yine TOKİ’nin 22 yılda ürettiği 1 milyon 200 bin küsur konutun sadece yüzde 15’i dar gelirlilere yönelik olduğunu söyledi. 

Avşar, sözlerinde son zamanlarda gündeme gelen ve birçok soru işareti barındıran bir örneğe yer verdi ve açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.

Avşar, “Geçen hafta Bakanlığın üstlendiği Yeniden Fikirtepe Projesi’nden bin 615 bağımsız bölümün Emlak Konut GYO’ya satıldığını gördük. Satın alma işleminin toplam tutarı 11,5 milyar TL’dir. Bu satın alma işleminde birim başına ortalama 7,1 milyon TL düşmektedir.” şeklinde konuştu ve konuyla ilgili kamuoyunu merak ettiği soruları sordu.

Avşar; “Emlak Konut GYO, onca tasarruf tedbiri açıklanırken bu ölçüde büyük bir alımı niye yaptı? Hangi müteahhitler kurtarıldı? Kamu zararı oldu mu? Bu soruların hiçbirinin cevabı belli değil, adeta kapalı kutu.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.