Dolar 32,9601
Euro 35,3387
Altın 2.457,23
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C
Paz 31°C

Avrupa piyasaları yükselişle açıldı ve yükselişini sürdürdü; ECB kararı bekleniyor

Avrupa piyasaları yükselişle açıldı ve yükselişini sürdürdü; ECB kararı bekleniyor
REKLAM ALANI
3 Haziran 2024 11:25
20

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi açılış işlemlerinde yüzde 0,9 yükselirken, tüm sektörler ve büyük borsalar yeşile döndü. Teknoloji hisseleri yüzde 1,6 artışla kazançlara öncülük ederken, seyahat ve eğlence sektörü de yüzde 1,5 yükseldi.

ECB'nin, politika yapıcılar Perşembe günü toplandığında 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Bu, merkez bankasının para politikasında öncülük etme eğiliminde olan ABD Merkez Bankası'ndan önce hareket ettiği anlamına geleceği için dikkate değer.

ARA REKLAM ALANI

Ancak yatırımcılar, Cuma günü açıklanan ve beklenenden biraz daha yüksek çıkan Euro bölgesi enflasyonunun bankanın izleyeceği yolu değiştirip değiştirmeyeceğini yakından takip edecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Pazartesi günü açıkladığı verilere göre Türkiye'de enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 75,5'e yükseldi. Veriler, en yüksek yıllık tüketici fiyat artışlarının eğitim, konut ve restoran fiyatlarında olduğunu gösterdi.

En son HCOB satın alma yöneticileri endeksinin Pazartesi günü gösterdiği gibi, Euro Bölgesi imalat faaliyeti Mayıs ayında 14 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Ölçümler, İspanya'daki faaliyetin iki yıldan uzun bir süredir hızlı bir şekilde büyüdüğünü, Fransa ve Almanya'da ise toparlanma belirtileri gösterdiğini ancak 50 puanlık büyüme eşiğinin altında kaldığını gösterdi.

Pazartesi günkü seans sırasında önemli bir kurumsal kazanç yok. Bu arada yatırımcılar, OPEC+'nın Pazar günü petrol üretim kesintilerinin çoğunu 2025'e kadar uzatma konusunda anlaşmasının ardından yükselen petrol fiyatlarını izleyecek.

Asya-Pasifik'te hisse senedi piyasaları, Çin'in Caixin anketinin imalat faaliyetlerinin yaklaşık iki yıl içinde hızla genişlediğini göstermesiyle hızlanan fabrika faaliyetlerinin etkisiyle yükseldi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri de, üç büyük ortalamanın yedide altıncı pozitif ayını kaydettiği güçlü bir Mayıs ayının ardından, aya pozitif bölgede başladı.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.