Dolar 32,7657
Euro 35,2120
Altın 2.445,81
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Araştırma: Hayvanlardaki aynı cinsiyetler arasındaki cinsel davranışlar eksik raporlandı

Araştırma: Hayvanlardaki aynı cinsiyetler arasındaki cinsel davranışlar eksik raporlandı
REKLAM ALANI
23 Haziran 2024 13:47
21

CNN'nin haberine göre aynı cinsten hayvanlarda cinsel ilişki ve genital dokunma gibi davranışların gözlemlenmesi 1700'lü ve 1800'lü yıllara kadar uzanıyor. Ancak konuyla ilgili araştırmalar ancak 20. ve 21. yüzyıllarda ilerleme kaydetti.

PLOS ONE dergisinde Perşembe günü yayınlanan bir çalışmada, Toronto Üniversitesi, Northwestern Üniversitesi ve Varşova Üniversitesi'nden araştırmacılardan oluşan bir ekip, hayvan davranışlarını inceleyen uzmanların aynı cinsiyetten cinsel davranış gözlemlerini eksik bildirdiklerini ve nadiren yayınladıklarını tespit etti.

ARA REKLAM ALANI

Çalışmada 65 uzmana anket uygulanmış ve bunların yüzde 77'sinin inceledikleri türlerde aynı cinsiyetten cinsel davranışlar gözlemledikleri tespit edilmiştir. Ancak sadece yüzde 48'i bu davranışlar hakkında veri toplamış ve daha da azı, sadece yüzde 18'i bu bulgularla ilgili makaleler yayınlamıştır.

Araştırmayı yöneten Toronto Üniversitesi'nde evrimsel antropoloji alanında doktora adayı olan Karyn Anderson CNN'e verdiği demeçte, "Katılımcıların çoğu, SSSB [aynı cinsiyetten cinsel davranış] hakkında veri kaydetmediklerini veya yayın yapmadıklarını, bunun çok nadir olduğu algısından kaynaklandığını bildirdi. Daha geniş bir ölçekte baktığımızda, bunun yerine anket katılımcılarımız tarafından çok yaygın olarak gözlemlendiğini gördük." dedi.

Çalışmada, bu cinsel davranışların hayvanlar aleminde nadir olduğu fikrinin, insan eşcinselliğinin etiği hakkındaki tartışmalarda kullanıldığı ve kullanılmaya devam ettiği belirtildi.

Anderson, hayvanlarda aynı cinsiyetten cinsel davranışlar üzerine yapılan diğer çalışmalar gibi kendi çalışmalarının da bu davranışın aslında "hayvanlar aleminde yaygın ve doğal" olduğunu ortaya koyduğunu söylüyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.