Dolar 32,5361
Euro 35,0170
Altın 2.434,38
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Araştırma: günlük multivitaminler insanların daha uzun yaşamasına yardımcı değil

Araştırma: günlük multivitaminler insanların daha uzun yaşamasına yardımcı değil
REKLAM ALANI
27 Haziran 2024 09:12
12

Jama Network'te yayınlanan araştırma günlük multivitamin almanın insanların daha uzun yaşamasına yardımcı olmadığını ve aslında erken ölüm riskini artırabileceğini ortaya koydu.

ABD'deki araştırmacılar, günlük multivitaminlerin önümüzdeki yirmi yıl boyunca ölüm riskini azaltıp azaltmadığını görmek için uzun süreli önemli bir hastalığı olmayan yaklaşık 400.000 yetişkinin sağlık kayıtlarını analiz etti.

ARA REKLAM ALANI

Daha uzun yaşamak yerine, günlük multivitamin tüketen kişilerin çalışma döneminde ölme olasılığının kullanmayanlara göre marjinal olarak daha yüksek olması, hükümet araştırmacılarını "uzun ömrü iyileştirmek için multivitamin kullanımı desteklenmiyor" yorumunu yapmaya sevk etti.

Ancak multivitaminlerin popülerliğine rağmen, araştırmacılar sağlık yararlarını sorgulamış ve hatta takviyelerin zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulundular. Örneğin beta-karotenin doğal gıda kaynakları kansere karşı koruma sağlarken, beta-karoten takviyeleri akciğer kanseri ve kalp hastalığı riskini artırabilir, bu da takviyelerde önemli bileşenlerin eksik olduğunu düşündürmektedir.

Bu arada birçok multivitamine eklenen demir, aşırı demir yüklenmesine yol açarak kardiyovasküler hastalık, diyabet ve bunama riskini artırabilir.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.