Dolar 32,6283
Euro 35,3135
Altın 2.473,22
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Alagöz: Hükümetin açıkladığı tasarruf paketi, göz boyamaktan öteye geçememiştir

Alagöz: Hükümetin açıkladığı tasarruf paketi, göz boyamaktan öteye geçememiştir
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2024 17:02
27

Mehmet Alagöz Bakan Şimşek’in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirlerinin hem geç kalınmış hemde toplumun gazını almaya yönelik yüzeysel tedbirleri içerdiğine dikkat çekerek "Kamudaki araç ve mobilya/büro malzemesi alımı üzerine kurgulanmış, ilave olarak Türk Milletinin büyük tepki gösterdiği kamu kurumları yönetim kurulu ücretleri üzerine şekillendirilmiş bir tasarruf genelgesidir. Ayrıca açıklanan tasarruf paketi; kamu alt düzey çalışanlarının topluca faydalandıkları servis hizmetlerinde ve yeni personel alımında da sınırlamaya gidileceği mesajlarının verilmesi ile tamamen bir güç gösterisine dönüştürülmüştür." ifadelerini kullandı.

Alagöz, kamuda tasarruf paketi diye açıklanan tedbirler içinde asıl olması gerekenleri şöyle sıraladı:

ARA REKLAM ALANI

"Kar garantili KÖİ’lere yönelik tedbirler neler? Türkiye Varlık Fonu harcamaları azaltılacak mı? 116 bin kamu aracından kaç tanesi satılacak? Kamu üst düzey yöneticilerinin ikişer üçer maaşları sonlandırılacak mı? Yurtiçindeki ve yurtdışındaki yabancılara harcanan milyarlarca dolar sonlandırılacak mı? Bütçede yaklaşık 24 milyar dolarlık sermaye giderlerinden ne kadar tasarruf edilecek? Savunma, sağlık, eğitim ve deprem alanları dışında kalan, 23 milyar doları bulan diğer mal ve hizmet alımlarından ne kadar tasarruf edilecek? Kamu kurumlarının, Hükümet emriyle mevzuat dışı faaliyet göstermesi sonucu oluşan ve 2024 yılı içindeki 21 milyar dolar olarak tahmin edilen görev zararı harcamalarından ne kadar tasarruf edilecek? 2024 yılı bütçesinde kar amacı gütmeyen kuruluşlara(siyasi partilere, derneklere, Türk Maarif vakfına…) aktarılmayı bekleyen 8 milyar dolardan ne kadar tasarruf edilecek?"

Alagöz, Türk ekonomisinin ve Türk Milletinin büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığı zamanlarda, hükümetin açıkladığı tasarruf paketinin, göz boyamaktan öteye geçemediğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.