Dolar 34,0639
Euro 37,9242
Altın 2.817,68
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

AKUT, İzmir’de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

AKUT, İzmir’de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2024 22:47
25

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği), İzmir’in farklı bölgelerinde çıkan yangınların söndürülmesi için hem sahadan hem de koordinasyon merkezinden destek sağlıyor. AKUT, 6 ekibi ve 41 gönüllüsüyle yangınların çıktığı bölgelerde AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye, emniyet, jandarma, belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor.

Devletin birçok kurumunun havadan ve karadan müdahale ettiği yangının söndürülmesi için AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri de canla başla çalışıyor. İzmir’in farklı bölgelerinde yangın ihbarlarının alınmasının ardından sahaya inen derneğin İzmir, Yarımada, Kuşadası, Manisa, Selçuk ve Denizli ekiplerinde yer alan gönüllüler yangın bölgelerindeki çalışmalara katıldı. Bölgede acil durum yönetimine geçen ekipler, gönüllüleri ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

ARA REKLAM ALANI

Yangınlar söndürülene kadar sahada olacaklar

Sahada görev alan gönüllülerden yangın konusunda eğitimli ve deneyimli olanlar direkt olarak söndürme çalışmalarına destek olurken, diğer gönüllüler ise canlı hayatının güvene alınması için tahliye çalışmalarında görev alıyor. Rüzgarın etkisiyle büyüme ve geniş alana yayılma ihtimali artan yangınları söndürme güçlüğüne karşı AKUT ekipleri tüm yangınlar söndürülene kadar sahada olacak.

Gaziemir’e destek

Öte yandan AKUT ekipleri ormanlık alandan yerleşim yerlerine sıçrayan Gaziemir’deki yangını kontrol altına almak ve tahliye çalışmalarına destek olmak için bölgeye doğru yöneldi.  Çalışmalar bölge için kurulan ADY ekibi ile sürdürülürken, AKUT Genel Merkezi ile diğer ekipler tüm gelişmeleri en be an takip ediyor.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.