Dolar 32,7525
Euro 35,1755
Altın 2.450,33
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

ABD hisseleri Nvidia’nın rekor kırmasıyla yükseldi; yatırımcılar faiz indirimi bekliyor

ABD hisseleri Nvidia’nın rekor kırmasıyla yükseldi; yatırımcılar faiz indirimi bekliyor
REKLAM ALANI
5 Haziran 2024 16:50
17

S&P 500 yüzde 0,4 daha yüksek işlem görürken, Nasdaq Composite yüzde 0,7 ilerledi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 50 puan ya da yüzde 0,1 yükseldi.

Ancak bazı yatırımcıların zayıf ekonomik verilerin daha geniş bir yavaşlamaya işaret edebileceği ve düşük borçlanma maliyetlerinin etkisinden daha ağır basabileceği endişesiyle Wall Street'teki kazançlar sınırlı kaldı.

ARA REKLAM ALANI

Automatic Data Processing'den (ADP) gelen özel bordro verileri, işe alımların geçen ay 152.000'e yavaşladığını ve Dow Jones tarafından ankete katılan 175.000 ekonomistin beklentisinin çok altında olduğunu gösterdi. Veriler, yatırımcıların Federal Rezerv'e gösterge faiz oranlarını düşürmek için yeterli kanıt vereceğini umduğu işgücü piyasasındaki en son zayıflıktır.

Son işgücü piyasası verileri, 10 yıllık gösterge tahvilin getirisinin daha da düşmesine yol açarak Haziran ayında şimdiye kadar görülen zayıflığa katkıda bulundu. Vadeli işlem sözleşmelerine dayalı oranlar bu hafta Eylül ayında faiz indirimine gidilmesi yönünde arttı.

Yatırımcılar ayrıca Çarşamba günü açıklanacak hizmet ve imalat dışı satın alma verilerini de izleyecek. Bunun ardından dikkatler Perşembe günü açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları rakamlarına ve Cuma günkü çok önemli Mayıs ayı istihdam raporuna çevrilecek.

Nvidia ile birlikte diğer teknoloji hisseleri de Çarşamba günkü kazançlara öncülük etti. Hewlett Packard Enterpris, ikinci çeyrek mali gelirinin Wall Street tahminlerini aşmasının ardından yüzde 13'ten fazla tırmandı. CrowdStrike, beklenenden daha güçlü kazançlar ve rehberlik üzerine yüzde 7 sıçradı.

Diğer teknoloji firması ve yapay zeka oyunu Meta Platforms yüzde 2 tırmandı. Salı sabahı açıklanan iş ilanı ve işgücü devri verileri Nisan ayında 8.059 milyon açık iş olduğunu ve bunun üç yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesi olduğunu gösterdi.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.