Dolar 32,7852
Euro 35,2235
Altın 2.448,15
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

ABB’den sınava girecek diyabet hastası öğrencilere destek

ABB’den sınava girecek diyabet hastası öğrencilere destek
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2024 11:18
20

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Daire Başkanlığı LGS ve YKS’ye girecek Tip-1 Diyabet hastası öğrencilere “Diyabet Sensörü Destek Programı” kapsamında sensör dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtılan sensörlerin kullanımına ilişkin eğitimler ise sınava çok az bir süre kala hem öğrencilere hem de velilerine verildi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın selamını ileterek başladı.

ARA REKLAM ALANI

Ünsal, “Bu projemize başlarken biz hem LGS hem YKS’ye girecek öğrencilerimizin sınav esnasında strese dayalı şeker seviyelerindeki yükselmeleri anında tespit ederek gerekli insülin tedavisi yaparak sınavdaki bir engeli, bir eğitim engelini ortadan kaldırmak istedik” dedi.

Daha öncesinde sensörleri hak sahiplerine dağıttıklarını belirten Ünsal, sözlerine şöyle devam etti:

“Sınava yaklaşık çok az bir süre kala bunu uygulamaya açarak bu süre içerisinde olabilecek ufak tefek arızalar ya da kullanım hataları olursa onları da giderebilmek için bir hafta öncesinden gerekli eğitimleri vererek size dağıtmış olduğumuz sensörler hizmete açılacak. Değerli arkadaşlar, Mansur Yavaş Belediyeciliği diye bir kavram oluşmuştur. Gerek pandemide gerek deprem sonrasında, emeklilere verilen destekler, kırsal kalkınma planı gibi desteklerle Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koymuştur. Bu tarz çalışmalarımız devam edecektir.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.