Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 33°C
Açık
Mersin
33°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

38. Genç Günler, gençleri sanatla buluşturdu

38. Genç Günler, gençleri sanatla buluşturdu
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2024 13:40
18

Genç Günler, söyleşiler, atölyeler ve katılımcı grupların oyunlarıyla, gençleri sanatla buluşturdu. Bu yıl konservatuvar oyunları ve üniversite tiyatro kulübü oyunları 38. Genç Günler’de seyirciyle buluştu.

38. Genç Günler, savaşların egemen olduğu bir dönemde barış isteyen gençler için “Dünya İçin Barış” mottosuyla düzenlendi. Festival süresince sanatın ortak paydasında buluşan gençler, ortak bir duygu ve temenniyle, barış için seslerini yükseltti.

ARA REKLAM ALANI

İBB Şehir Tiyatroları ve 100 yılını kutlayan Türk Kadınlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nin 38 Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 28 Bedia Muvahhid Ödül Töreni 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Bu yılın ödülü Selen Nur Sarıyar’a verildi.

İBB Şehir Tiyatroları her yıl olduğu gibi tiyatrosunun içinden Genç Günler için hazırladığı oyunlarına da yer verdi. Şehir Tiyatroları oyuncularının Genç Günler için hazırladığı oyunlar beğenildi.

Türkiye’nin en uzun soluklu gençlik festivali Genç Günler’in 38.’sinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde söyleşi konukları Müjdat Gezen’di.16 Mayıs tarihinde Okan Bayülgen, 17 Mayıs Cuma günü Mehmet Günsür oldu. 

İBB Şehir Tiyatroları yazarlık, oyunculuk, kukla-maske yapımı, yaratıcılık, beden, hareket vb. güncel konularda eğitmenlerle atölyeler düzenledi. Katılımcılarla tek tek tanışarak atölyeye başlayan Ahmet Sami Özbudak, katılımcılara dramatik yazarlık çalışmaları yaptırdı.

3 günlük atölye sürecinde kartonlardan maske ve kukla yapımı öğretildi. Günümüzde çok tüketilen 2 boyutlu bir geri dönüşüm materyalini, 3 boyutlu sahnede kullanılabilecek artistik bir forma dönüştürmek üzere beceriler geliştirmek için çalışmalar yapıldı.

Meydan Sahne; oyunculuk eğitimini aktif olarak deneyimleyecekler Meltem Cumbul’un seçtiği 10 kişi çalışma için hazırlandı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.