Dolar 32,5427
Euro 34,9968
Altın 2.433,23
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

2024 Peugeot 9X8, yarış pistinde 24 saat boyunca kalmayı başardı

2024 Peugeot 9X8, yarış pistinde 24 saat boyunca kalmayı başardı
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 09:31
21

Team Peugeot TotalEnergies, 2024 Peugeot 9X8’in performansını ve dayanıklılığını bu kez dünyanın en zorlu ve en amansız yarış etkinliklerinden biri olan Le Mans’da sergiledi.

Fransa’nın Le Mans şehrinde düzenlenen bu ikonik yarışa iki adet Hypercar Elite kategorisinde araçla katılan Peugeot, kökenlerinden gelen sportif DNA’sını ve Le Mans ile olan yakın ilişkisini Peugeot Fanzone’da hayranlarıyla buluşarak pekiştirmiş oldu. Bu yıl 92. kez düzenlenen ikonik Le Mans yarışı aralıklarla pek çok kez sağanak yağışa tanık oldu.

ARA REKLAM ALANI

Söz konusu yağmur baskınları pistin bir kısmını etkilerken diğer kısımda ise asfaltın kuru olması takımların lastik tercihi konusunda çok daha stratejik düşünmesine yol açtı. Yarış esnasında birçok kaza oldu ve pek çok kez güvenlik aracı piste çıkmak zorunda kaldı.

92. Le Mans etkinliğinde her iki 2024 Peugeot 9X8 yarış otomobili de yarışı bitirmeyi başardı. Bu yılki yarışa her biri çok yüksek güce sahip 23 Hypercar katıldı. Zorlu rekabet ortamı göz önüne alındığında takım ilk 10’un hemen arkasında yarışı bitirerek üstün bir başarı elde etmiş oldu.

24 Saat Le Mans yarışının takım çalışması, tutku ve teknik mükemmellikle ilgili olduğunu açıklayan Peugeot CEO’su Linda Jackson, “Team Peugeot TotalEnergies tam da arzu ettiğimiz tutkuya sahip. 24 saat süren ve 4.000 kilometrenin üzerinde bir yarışta, her iki aracımızın da tek bir teknik aksaklık yaşamadan bitiş çizgisini geçmesinden memnunuz. Bu, Fransız mükemmelliği dediğimiz şeyin çok iyi bir göstergesi. Ekipteki herkese yoğun çabaları ve tüm taraftarlara destekleri için teşekkür etmek istiyorum. 2025 yılında 24 Saat Le Mans'ın bir sonraki yarışında yine burada olacağız” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.