Dolar 32,6283
Euro 35,3135
Altın 2.473,22
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

2. Çin-ABD “Track 1.5” Diyaloğu Beijing’de düzenlendi

2. Çin-ABD “Track 1.5” Diyaloğu Beijing’de düzenlendi
REKLAM ALANI
14 Haziran 2024 12:26
17

Çin’in başkenti Beijing’de dün yapılan 2. Çin-ABD "Track 1.5" Diyaloğu’nda, öncelikli konulara odaklanılması ve diyalog, iletişim ve işbirliğinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası Departmanı ve merkezi ABD’de bulunan Asya Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen diyaloğa, Çin hükümeti, yüksekokulları ve düşünce kuruluşları ile Asya Topluluğu’ndan gelen yaklaşık 30 temsilci katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Katılımcılar Çin-ABD ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde gelişmesinin hem iki halkın çıkarlarına hem de uluslararası toplumun genel beklentilerine uygun olduğu görüşünü paylaştı.

Diyalogda, Çin ve ABD’nin barış içinde bir arada yaşamaya bağlı kalarak, çatışma ve zıtlaşmadan kaçınması; karşılıklı anlayış ve güveni artırmak için iletişim ve diyaloğu güçlendirmesi; ekonomi ve ticaret, iklim değişikliği, sağlık ve yapay zeka gibi alanlardaki işbirliğini derinleştirerek, kültürel ve beşeri iletişimi, özellikle de gençler arasındaki temasları yoğunlaştırması; risk kontrolünü güçlendirerek, anlaşmazlıklara önem vermesi ve onları uygun şekilde ele alması; büyük ülke sorumluluğunu göstererek, küresel zorluklara beraber karşı koyması gerektiği görüşü dile getirildi.

Katılımcılar ayrıca, diyalog ve iletişimi derinleştirmeye devam ederek, Çin-ABD ilişkisinin istikrarlı ve sağlıklı gelişimini hızlandırmak için çalışmaları sürdürme hususunda mutabık kaldı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.