Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C
Sal 32°C

14. Çin-ABD Turizm Üst Düzey Diyaloğu başladı

14. Çin-ABD Turizm Üst Düzey Diyaloğu başladı
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2024 17:11
23

14’üncü Çin-ABD Üst Düzey Turizm Diyaloğu, bugün Çin’in Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an kentinde başladı.

‘‘Turizm Çin-ABD kültürel temaslarını güçlendiriyor’’ teması altında düzenlenen diyaloğa iki ülkeden 400'e yakın devlet kurumu, yerel yönetim ve işletme temsilcisi katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Çinli ve ABD’li katılımcılar, turizm işbirliğini daha da güçlendireceklerini ve iki halk arasındaki temasların güçlenmesini teşvik edeceklerini belirtti.

Çinli yetkililer, ABD’li şirketleri konaklama, yeme içme ve eğlence dâhil olmak üzere farklı alanlarda Çin'e yatırımlarını artırmaya çağırırken, Washington’u Çinli turizm şirketlerinin ABD’deki faaliyetleri için daha adil, şeffaf ve kapsayıcı bir ortam sağlamaya çağırdı.

ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Grant Harris, yaptığı konuşmada, ABD'nin 2026 yılında 91 milyon yabancı turist ağırlamayı hedeflediğini, Çinli turist sayısındaki olası artışın bu hedefe ulaşmada kilit bir faktör olduğunu belirtti. Harris, üst düzeyli diyaloğun iki ülke arasındaki turizm işbirliğinin daha da genişletilmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.