Dolar 34,3826
Euro 36,8470
Altın 2.970,27
BİST 9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 24°C
Çok Bulutlu
Mersin
24°C
Çok Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 23°C

UNICEF – Kız çocukları ve kadın sünnetinde çarpıcı artış

UNICEF – Kız çocukları ve kadın sünnetinde çarpıcı artış
REKLAM ALANI
8 Mart 2024 10:42
51

UNICEF tarafından açıklanan rakamlar, 2016 yılındaki 200 milyona kıyasla bugün hayatta olan 230 milyondan fazla kız ve kadının sünnet edildiğini gösteriyor.
 

UNICEF Başkanı Catherine Russell, "Kadın sünneti kızların bedenlerine zarar veriyor, geleceklerini karartıyor ve hayatlarını tehlikeye atıyor. Ayrıca, daha fazla sayıda kızın daha genç yaşlarda, çoğu beşinci yaş günlerinden önce bu uygulamaya tabi tutulduğuna dair endişe verici bir eğilim görüyoruz. Bu, müdahale penceresini daha da azaltır. Bu zararlı uygulamaya son verme çabalarını güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

UNICEF, uygulamanın BM'nin hedef tarihi olan 2030'a kadar ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların şu ana göre 27 kat daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Kadın sünneti dünya çapında yaygınlaşmıyor ancak dünyanın geri kalanıyla karşılaştırıldığında kadın sünneti uygulayan ülkelerde daha fazla kız çocuğu doğuyor.

BM kadın sünnetini yasaklayan bir kararı 2012 yılında almıştı.

Kadın sünneti vakalarının yaklaşık yüzde 60'ı (144 milyonu) Afrika'da meydana geliyor. Bunu 80 milyon ile Asya ve 6 milyon ile Orta Doğu izliyor.

UNICEF'e göre Somali, Gine, Cibuti, Mısır, Sudan ve Mali en yüksek yaygınlık oranlarına sahip.. UNICEF, bu ülkelerin aynı zamanda çatışma, iklim şokları ve gıda güvensizliği gibi diğer acil sorunlarla da uğraşan ülkeler olduğunu ve bunun da kız çocuklarına destek programlarının sunulmasını zorlaştırdığını söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.