Dolar 47,3323
Euro 53,8589
Altın 6.168,06
BİST 13.943,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
32°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 33°C

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’dan Karadeniz’de kritik altyapıları koruma adımı

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’dan Karadeniz’de kritik altyapıları koruma adımı
8 Temmuz 2026 14:55
23
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Romanya ve Bulgaristan savunma bakanlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu’nun görev alanını genişleten mutabakat muhtırası değişikliği imzalandı.

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Ankara’da Romanya Savunma Bakanı Radu-Dinel Miruta ve Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen üçlü toplantıda, Karadeniz’deki güvenlik iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım atıldı.

Görüşmenin ardından üç ülkenin savunma bakanları tarafından, Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (MCM Black Sea) kapsamında daha önce imzalanan mutabakat muhtırasının görev alanını genişleten değişiklik metni imzalandı. Yeni düzenlemeyle birlikte MCM Black Sea’nin görev kapsamına, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın Karadeniz’deki denizaltı kritik altyapılarının korunmasına yönelik faaliyetler de eklendi.

Bakanlık, imzalanan değişikliğin Karadeniz’de deniz güvenliğinin güçlendirilmesi ve üç müttefik ülke arasındaki savunma iş birliğinin daha da geliştirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.