Dolar 45,5712
Euro 52,9284
Altın 6.587,31
BİST 14.029,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 24°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
24°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 24°C

Sapanca Gölü için kritik çalıştay tamamlandı

Sapanca Gölü için kritik çalıştay tamamlandı
12 Ağustos 2025 18:55
117
A+
A-

Sapanca Gölü’nde yaşanan kuraklık için Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Kuraklık Riski Altındaki Göller Çalıştayı’ndaalınan karar ile Sapanca Gölü ve risk altındaki yedi göl için ‘Kuraklık Tahmini ve Erken Uyarı Sistemi’ kurulacak.

SAKARYA (İGFA) – Kuraklık ve bilinçsiz kullanım nedeniyle kritik seviyelere düşen Sapanca Gölü için Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü harekete geçti. 25 Temmuz Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilen Kuraklık Riski Altındaki Göller Çalıştayı’nda Sapanca Gölü ve kuraklık riski taşıyan yedi göl için acil durum eylem planı belirlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’nün 29,70 seviyesine inmesi ile birlikte hayata geçirilecek tedbirleri destekleyen kararlar ile birlikte kuraklığın getirdiği riskler hafifletilecek.

Sapanca, Eber, Akşehir, Bafa, Beyşehir, Burdur, İznik ve Seyfe göllerine ilişkin kararların alındığı toplantıda, çiftçilere ve ilgili kurum/kuruluşlara gerekli uyarıların yapılabilmesi maksadıyla Kuraklık Tahmini ve Erken Uyarı Sistemi’nin kurulması çalışmalarına başlandığı belirtildi.

ÇALIŞTAY KAPSAMINDA 112 EYLEM PLANI BELİRLENDİ

Su Yönetimi Genel Müdürü AfireSever’in toplantı esnasındaki değerlendirmelerinde ise, “Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı yayınlayarak, bu plan çerçevesinde 112 eylem belirledik. Su Verimliliği Bilgi Sistemi’nin kurulması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ulusal Su Kurulu’nun üçüncü toplantısında alınan karar gereği öncelikle Eber, Akşehir, Bafa, Beyşehir, Burdur, İznik, Sapanca ve Seyfe göllerine yönelik eylem planlarını hayata geçireceğiz” başlıklarına yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.