Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye Efes Selçuk’tan onur ödülü

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye Efes Selçuk’tan onur ödülü
17 Kasım 2025 12:25
45
A+
A-

İzmir Efes Selçuk Belediyesi, “1. Herakleitos ve İoanna Kuçuradi Onur Ödülü”nü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye takdim etti.

İZMİR (İGFA) – İzmir’de Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ödülü sunmak üzere Maltepe Üniversitesi’ne giderek ödülü öğretim görevlilerinin huzurunda Kuçuradi’ye bizzat takdim etti.

Başkan Sengel, Kuçuradi’nin Efes Selçuk’ta düzenlenen Herakleitos Felsefe Günleri’ne sunduğu katkılar için teşekkür ederek, ödülün Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin felsefe alanındaki birikimleri görünür kılmayı amaçladığını vurguladı.

2025 yılında ilki verilen onur ödülünün her yıl farklı bir felsefeciye sunulacağı açıklandı. Öte yandan, Türkiye Felsefe Kurumu iş birliğinde bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Herakleitos Felsefe Günleri, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin adıyla genişletilerek artık “Herakleitos ve İoanna Kuçuradi Felsefe Günleri” adıyla devam edecek.

Başkan Sengel, felsefe günlerine özel olarak Prof. Dr. İoanna Kuçuradi ile bir söyleşi gerçekleştirdiklerini ve bu söyleşinin Herakleitos ve İoanna Kuçuradi Felsefe Günleri 5’in açılış oturumunda katılımcılarla buluşacağını ifade etti.

Bu yıl “Demokrasiye ve Cumhuriyete Felsefe ile Bakmak” temasıyla Türkiye Felsefe Kurumu iş birliğinde düzenlenecek geleneksel felsefe günlerinde; düşüncenin, demokrasinin ve Cumhuriyetin temelleri felsefenin rehberliğinde yeniden ele alınacak.

Birbirinden değerli akademisyenlerin katılacağı etkinliğin bu yılki onur konuğu ise İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.