Dolar 45,0531
Euro 52,7782
Altın 6.624,78
BİST 14.369,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 20°C

ÖBS ve OVA’nın kullanıcısı 600 bini aştı!

ÖBS ve OVA’nın kullanıcısı 600 bini aştı!
18 Aralık 2025 15:45
57
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığınca dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında temmuz ayında hayata geçirilen Öğretmen Bilgi Servisi “ÖBS” ve Okul Veli Asistanı’ndan “OVA”, bugüne kadar toplam 600 bini aşkın öğretmen ve veli yararlandı.

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temmuz ayında kamuoyuna tanıtılan servislere ilgi, her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 400 binden fazla öğretmen ÖBS’den, 200 binden fazla veli ise OVA’dan faydalandı. Yerli ve millî mesajlaşma uygulaması BİP altyapısıyla çalışan iki servis, bilgi güvenliği açısından yabancı platformlardan bağımsız çalışma imkânı sunarken, sosyal medya ve internet üzerinden yayılan yanıltıcı bilgilerin yerine doğru ve güvenilir bilgiye erişme fırsatı da tanıyor.

ÖBS İLE ÖĞRETMENLERE HIZLI VE GÜVENLİ BİLGİLENDİRME

Bakanlık ile Turkcell arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geliştirilen “ÖBS”; Bakanlığın stratejik hedefleri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin dokümanlar, eğitim ve çalışma takvimleri, sunum ve tanıtım materyalleri, önemli duyurular ve hatırlatmaların öğretmenlere doğrudan iletilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda öğretmen ve personelden geri bildirim toplanmasına, özel gün mesajlarının iletilmesine ve dijital öğrenme materyallerine erişilmesine de imkân tanıyor.

ÖBS ile öğretmenler ve Bakanlık personeli güvenli, etkili ve sürekli şekilde iletişimde kalabiliyor. Bakanlık merkez teşkilatı, “ÖBS” üzerinden yaptığı duyurularla bilgiyi tek merkezden tüm taşra birimlerine ulaştırıyor. Ayrıca, servisin güvenli ve şifreli iletişim altyapısıyla bölge ve grup bazlı mesajlaşma imkânı da sağlanabiliyor.

VELİLER, ÇOCUKLARININ EĞİTİM SÜREÇLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDEBİLİYOR

Yine temmuz ayında hayata geçirilen Okul Veli Asistanı “OVA”dan ise bugüne kadar 200 binden fazla veli yararlandı. Sistem sayesinde, veliler çocuklarının okuldaki performanslarını daha yakından ve düzenli takip edebiliyor. “OVA” üzerinden veliler çocuklarının notlarına, devamsızlık bilgilerine, sınav tarihlerine ve diğer eğitim süreçlerine anlık olarak ulaşabiliyor. Video, doküman ve diğer materyaller güvenli biçimde velilere iletiliyor. Aynı zamanda sistem üzerinden yapılan anketlerle velilerin görüş ve önerileri, Bakanlığa doğrudan iletilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.