Dolar 44,9640
Euro 52,5808
Altın 6.782,52
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Mudanya, Atatürk’ü özlem ve saygıyla andı

Mudanya, Atatürk’ü özlem ve saygıyla andı
10 Kasım 2025 13:40
45
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 87. yılında Mudanya’da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı. İlçe genelinde gerçekleştirilen anma programlarına protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA (İGFA)- Bursa’nın Mudanya ilçesinde 10 Kasım törenleri, İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve Mudanyalılar iki dakikalık saygı duruşunda bulunarak Ulu Önder’e olan bağlılıklarını gösterdi.

Törenlere Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Aydoğan, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programında öğrenciler, Atatürk’ü şarkılar, şiirler ve gösterilerle andı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Sönmezoğlu, Atatürk’ün milletine ve ülkesine duyduğu sevgiyi anlattı.

Mudanya Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi ve Emine Örnek Eğitim Kurumları öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Şiir ve müzik dinletisinin ardından sahnelenen “Son Bakış” adlı tiyatral gösteri, özgürlük ve bağımsızlığa sevdalı Atatürk’ün bir ulusun kaderini değiştiren hikayesini aktardı. Gösteri, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.