Dolar 45,4349
Euro 53,1749
Altın 6.843,91
BİST 14.654,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Mersin’de Türk Sanat Müziği rüzgarı

Mersin’de Türk Sanat Müziği rüzgarı
19 Aralık 2025 10:15
41
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Türk Sanat Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini müzikseverlerle buluşturduğu ‘Fasl-ı Konser’ ile sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

MERSİN (İGFA) – Orkestra Şefi Levon Özkomanova yönetiminde gerçekleştirilen konser, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Büyük Salon’da düzenlendi.

Konserde, Türk Sanat Müziği repertuvarının seçkin eserleri icra edildi. Programda, ‘Bir Haber Ver Ey Saba’, ‘Canan Okuyor Aşkın İlahi Sesidir Bu’, ‘Kime Halim Diyeyim’ ve ‘Bu Hal Huzur Etmesin Bir Daha’ gibi Acemaşiran makamındaki eserler yer aldı. Usta bestecilerin imzasını taşıyan eserler, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

ÖZKOMANOVA: “BÜYÜKŞEHİR’İN SANATA VERDİĞİ DESTEKLER ÇOK KIYMETLİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Fasl-ı Konser Orkestra Şefi Levon Özkomanova; konserde klasik Türk Sanat Müziği eserlerine yer verdiklerini belirterek, programın dinleyicilerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

İstanbul’dan Mersin’e geldikten sonra Büyükşehir bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özkomanova, “Biraz klasikçiyim.

Türk müziğinde daha çok klasik eserleri icra etmeyi seviyorum. Bu akşam da Acemaşiran makamında eserler seslendirdik, klasik fasıl yaptık, ardından solistler geçidi ile sanatseverlere güzel bir dinleti sunduk” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.