Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

İstanbul Esenyurt’ta ‘Barış ve Kardeşlik’ Köprüsü açıldı

İstanbul Esenyurt’ta ‘Barış ve Kardeşlik’ Köprüsü açıldı
16 Mayıs 2026 09:25
26
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenyurt’ta teknik ömrünü tamamlamış eski yapının yerine inşa edilen modern yaya üst geçidini “Barış ve Kardeşlik Köprüsü” adıyla hizmete açtı. Açılışta konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Biz kutuplaşarak değil kucaklaşarak güçleneceğimizi iyi biliyoruz; hizmetin siyaseti olmaz, tek öznesi halktır” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenyurt’un ulaşım konforunu ve güvenliğini artıracak önemli bir yatırımı daha kente kazandırdı. Avcılar-Haramidere Bağlantı Yolu üzerinde yer alan ve can güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıyı tamamen yenileyen İBB, modern tasarımıyla dikkat çeken Barış ve Kardeşlik Köprüsü’nü düzenlenen törenle kullanıma açtı.

“HİZMET ANLAYIŞIMIZ KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAMAKTIR”

Törende konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, projenin toplumsal birlikteliği simgelediğini belirterek şunları söyledi: “Bu köprünün adını Ahmet Özer Başkanımız koydu. Bugün ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu iklim, gerçek bir barış ve kardeşliktir. Tesadüf değil, bu isim aslında duruşumuzu ve hizmet anlayışımızı anlatıyor. Biz kutuplaşarak değil kucaklaşarak güçleneceğimizi iyi biliyoruz. Bizim hizmet anlayışımız, hiçbir vatandaşımızı geride bırakmama kararlılığımızdır. Enerjimizi tartışmaktan değil, halkımıza hizmetten alıyoruz.”

İBB’DEN TEHLİKELİ YAPIYA HIZLI MÜDAHALE

Eski köprünün mevcut durumuna ve İBB’nin müdahale sürecine değinen Aslan, “Ahmet Özer Başkanımız göreve gelmeden önce, bu köprünün demirleri tamamen çürümüş, kullanılamaz haldeydi. Komşularımızın ve çocuklarımızın güvenliğini tehdit ediyordu. Ahmet Başkanımızın durumu fark etmesiyle beraber, Ekrem Başkanımız öncülüğünde İBB olarak hemen projelendirmesini gerçekleştirdik ve yapımını üstlendik. Teknik ömrünü tamamlamış eski yapının yerine güvenli, çağdaş ve dayanıklı yeni köprümüzü inşa ettik” dedi.

“SIRF KAVGADAN BESLENMEK BİR MÜSLÜMAN’IN VİCDANINA SIĞMAZ”

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nın memleketimize huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Aslan, “Bir şekilde barışmak, kucaklaşmak ve uzlaşmak durumundayız. Eğer niyetimiz memlekete hizmet etmekse, gönlümüzde sevgi varsa yeni bir sayfa açmalıyız. Geçmişin hesabını tutarak geleceği yakalayamayız. Elbette devletin parasına, emanetine zarar veren varsa adilce yargılansın; ama sırf kavgadan beslenmek bir Müslüman’ın vicdanına sığmaz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.