Dolar 44,9640
Euro 52,5808
Altın 6.782,52
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Hafta sonu çalan okul zili için KDK devreye girdi

Hafta sonu çalan okul zili için KDK devreye girdi
23 Şubat 2026 16:55
30
A+
A-

Okulun zil ve anons sisteminin hafta sonu ile resmî tatillerde de çalması üzerine mağduriyet yaşayan bir vatandaşın başvurusu, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından çözüme kavuşturuldu.

ANKARA (İGFA) –Hafta sonları ve resmî tatil günlerinde okulun kapalı olmasına rağmen zil ve anons sisteminin çalışmaya devam ettiğini belirten bir vatandaş, okul yönetiminin sistemi devre dışı bırakacağını bildirmesine rağmen sorunun sürmesi üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, okul yönetimiyle iletişime geçerek sorunun giderilmesi için girişimde bulundu. Yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda, okulun zil ve anons sistemine ilişkin düzenleme yapılarak vatandaşın mağduriyeti giderildi.

KDK’nın açıklamasında, vatandaşlardan gelen başvuruların titizlikle değerlendirildiği ve kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için gerekli adımların atılmaya devam edileceği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.