Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Erdoğan: Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirmek istiyoruz

Erdoğan: Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirmek istiyoruz
7 Temmuz 2024 15:14
91
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, "UEFA'nın Merih'e verdiği 2 maç men cezası, açık söylemek gerekirse şampiyonaya ciddi manada gölge düşürdü. İzahı mümkün değil, tamamen siyasi bir karar." dedi.

Merih'e verilen bu cezanın Merih'in şahsına olmadığını aslında Türkiye'nin millet yapısına dönük verilmiş bir ceza olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Milli Takımımız kendilerine yapılan haksızlığa cevaplarını, sahada oynadıkları muhteşem futbolla verdiler.'' ifadelerini kullandı.

''Bence yerli futbolcularımızın önünü açmak lazım.'' diyen Erdoğan, çok fazla yabancı olmasının milli futbol için doğru bulmadığını belirtti.

Esed'e davette bulunacaklarını aktaran Erdoğan, ''Bu davetle Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz.'' dedi.

Son olarak Erdoğan, İsrail'in çatışmalarını bölgeye yayma niyetinden vazgeçmeli vurgusunu yaparak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere Batılı ülkelerin bu noktada İsrail'e verdikleri destekten vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.