Dolar 44,9220
Euro 52,7031
Altın 6.823,85
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Denizli Çal Caddesi yenilenen yüzüyle ulaşıma açıldı

Denizli Çal Caddesi yenilenen yüzüyle ulaşıma açıldı
7 Mart 2026 19:05
40
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin Sümer Mahallesi’nde başlattığı kapsamlı üstyapı hamlesinde, modern standartlara kavuşturulan Çal Caddesi, yol çizgilerinin çekilmesiyle birlikte tam kapasite ulaşıma açıldı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Denizli’nin ulaşım kalitesini artırıyoruz” dedi.

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yakından takip ettiği üstyapı çalışmaları kapsamında, Sümer Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Çal Caddesi’nde yürütülen kapsamlı yenileme çalışmaları tamamlandı. Altyapısı güçlendirilen ve Avrupa standartlarında asfaltla buluşan cadde, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yol çizgilerinin de çekilmesiyle birlikte modern bir görünüme kavuşarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Modern mühendislik ve konforlu ulaşım

Çal Caddesi’nde yürütülen bin 350 metre uzunluğundaki yenileme çalışmaları kapsamında, bölge sakinlerine uzun ömürlü ve güvenli bir ulaşım ağı sağlandı. 13,5 metre yol genişliğine sahip olan caddede, dayanıklılığı artırmak adına 23 bin ton PMT serimi yapıldı ve üzerine toplam 22 bin 400 metrekare asfalt serimi yapıldı. Yaya güvenliğini önceliğe alan projede, 2,5 metre genişliğinde modern kaldırımlar inşa edilirken, bu alanlarda 11 bin 725 metrekare parke imalatı gerçekleştirildi. Yol çizgilerinin de çekilmesiyle birlikte, cadde hem estetik hem de trafik güvenliği açısından Avrupa standartlarına ulaştı. Yenilenen yolla birlikte bölgedeki taşıt ve yaya trafiği çok daha akıcı ve emniyetli hale geldi.

25. Cadde’de değişim sürüyor

Çal Caddesi’nin yenilenen yüzüyle trafiğe açılmasının ardından ekipler, projenin ikinci ayağı olan 25. Cadde’deki çalışmalarına yoğunlaştı. Bin 290 metre uzunluğundaki bu güzergahta gidiş-geliş toplam 14 metrelik yol genişliği korunarak, 3 metre genişliğinde yaya yolları inşa ediliyor. Altyapısı güçlendirilen bu hatta da kısa süre içerisinde 26 bin 700 metrekare asfalt serimi ve 9 bin metrekare parke imalatının tamamlanması hedefleniyor.

“Denizli’nin ulaşım kalitesini artırıyoruz”

Geçtiğimiz hafta sonu çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi alan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’nin her noktasında planlı bir kalkınma hamlesi yürüttüklerini belirtti. Sümer Mahallesi’ndeki bu değişimin mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini doğrudan artıracağını vurgulayan Çavuşoğlu, ulaşımı daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.