Dolar 45,5451
Euro 53,1311
Altın 6.712,09
BİST 14.526,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bursagaz’da sendika yetkiyi aldı

Bursagaz’da sendika yetkiyi aldı
19 Nisan 2026 16:10
62
A+
A-

Bursagaz çalışanlarının DİSK/Enerji-Sen’e üye olmasıyla sendika yasal çoğunluğu sağladı. İşçiler, toplu iş sözleşmesi için işverene masaya oturma çağrısı yaptı.

BURSA (İGFA) – Bursagaz Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. bünyesinde çalışan enerji işçileri, yasal haklarını kullanarak DİSK/Enerji-Sen’e üye oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tespitlerine göre çalışanların çoğunluğunun desteğini alan sendika, toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini kazandı.

İşçilerle bir araya gelen DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, hem çalışanlara hem de işverene çağrıda bulundu. Keskin, işçilerin alın terinin karşılığını alabilmesi, daha iyi çalışma koşullarına kavuşması ve haklarının geliştirilmesi için müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladı.

Sendikal örgütlenmenin anayasal ve uluslararası düzenlemelerle güvence altına alınmış temel bir hak olduğuna dikkat çeken Keskin, işverenin işçilerin iradesine saygı duymasını ve görüşme taleplerine yanıt vermesini istedi.

Bursagaz işçileri ise “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganıyla taleplerini dile getirerek, toplu iş sözleşmesi sürecinin bir an önce başlamasını talep etti. İşçiler, işvereni sendika ile masaya oturmaya davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.