Dolar 44,9247
Euro 52,6490
Altın 6.844,59
BİST 14.328,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Az Bulutlu
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 20°C

Başkentte gençlerle buluşma

Başkentte gençlerle buluşma
29 Ocak 2026 17:55
34
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlerin Gündemi: Söz Gençlikte, Başkan Yanında” programında gençlerle bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Gençlerin Gündemi: Söz Gençlikte, Başkan Yanında” programına katılarak gençlerle bir araya geldi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, CHP İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Başkent Gençlik Meclisi üyeleri, belediye bürokratları da yer aldı.

Programda gençlerin sorularını yanıtlayan Yavaş, katılımcı yönetim anlayışından gençlik politikalarına, ulaşımdan sosyal desteklere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

“GÖRDÜKLERİNİZİ, HİSSETTİKLERİNİZİ ANLAYAMAM”

Mansur Yavaş, Gençlik Meclisi’nin kurulma sürecini anlatırken, Türkiye’de yerel yönetimlerde karar alma süreçlerinin çoğu zaman katılımcılıktan uzak yürütüldüğünü belirtti.

Yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, bilim insanları ve kentte yaşayanlarla birlikte ihtiyaçları tespit ederek yatırım önceliklerini belirlemesi gerektiğini ifade eden Yavaş, aciliyeti olmayan projelere yüksek bütçeler ayrıldığını, buna karşılık gençlerin ve dezavantajlı grupların temel ihtiyaçlarının geri planda kaldığını söyledi.

Şeffaf ve katılımcı yönetim vaadiyle yola çıktıklarını hatırlatan Yavaş, bu anlayışın somut karşılığının Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi olduğunu dile getirdi.

Kent Konseyi’nde her kesimden ve her görüşten Ankaralının yer aldığını belirten Yavaş, “Ben bu kentte yaşayan gençlerin aklına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben sizin yaşınızda değilim. Sizin gördüklerinizi, sizin hissettiklerinizi, sizin ihtiyaçlarını anlamaya imkânım yok. İşte bunu Gençlik Meclisi üzerinden yapmak suretiyle onların aldığı kararları, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle biz de karar alıp hayata geçirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gençlik Meclisi’nin daha da genişlemesini istediklerini ifade eden Yavaş, Ankara’ya farklı illerden gelen öğrencilerin kentte kendilerini rahat hissetmelerinin öncelikleri olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.