Dolar 45,0245
Euro 52,7553
Altın 6.803,12
BİST 14.270,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Az Bulutlu
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“Barış Ressamı” seyirciden tam not aldı

“Barış Ressamı” seyirciden tam not aldı
26 Şubat 2026 14:35
24
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi’nce sahnelenen “Barış Ressamı” adlı tiyatro oyunu seyircilerden tam not aldı.

MALATYA (İGFA) – MABESEM oyuncularının rol aldığı tiyatroda işgalci İsrail’in yaptığı zulüm gözler önüne serildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 Ramazan Etkinlikleri kapsamında seyirciyle buluşturulan “Barış Ressamı” MABESEM Salonu’nda sahnelendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) Sanatçısı Burak Gün’ün yazıp yönettiği oyun, Mavi Marmara Şehitleri anısına ilk olarak 2015 yılında seyirciyle buluşmuştu.

Geçen yıllara rağmen işgalci katil İsrail’in zulmünde daha da ileriye gittiği bilinirken; oyun, yaşanan dramı tiyatro yoluyla gözler önüne serdi.

SİYONİST KATİLLER, BARIŞ İSTEYEN HERKESİ VURUYORLAR

Filistinli bir Ressamın yaşadıklarını anlatan oyunda; sokakta yakalanıp işkence edilen bir Filistinlinin işkence altındayken işkenceci Siyonist katilin çocuğunun resim ödevini hatırlaması üzerine Filistinli, ressam olduğunu ve ödevi yapabileceğini söyler. Ödevi tamamladıktan sonra bir resim daha çizmek istediğini söyleyen Filistinliye ne çizeceği sorulduğunda, ‘bir gemi çizeceğim, barış gemisi; size de bize de barış getirecek bir gemi’ cevabını verir. Bunun üzerine o sırada orada olmayan şef konumundaki Siyonist katil, geldiğinde durumu öğrenmesiyle ressamı katleder. Barış için bir resim çizme isteğinin bedelini canıyla ödetip şehit eden Siyonist katil, bununla da kalmaz. Kendi arkadaşını da sadece barış düşüncelerinden dolayı öldürüp, ressamın güya elinden kaptığı silahla onu vurduğunu ve bunun üzerine ressamın vurulduğu yalanını sergiler.

Oyunda Burak Gün’ün yanısıra Mehmet Ersin Yeşilkaya, İzzettin Akpolat, Fatih Akgün ve Ömer Faruk Acun rol aldı. Oyuncular, sahne performanslarıyla takdir topladılar.

Filistin davasına adanan tek perdelik dram oyunu, seyirciden yoğun alkış aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.