Dolar 34,1127
Euro 38,1086
Altın 2.863,45
BİST 9.941,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor

Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
REKLAM ALANI
20 Eylül 2024 12:20
32

Besinlerin doğru şekilde bir araya getirilmesi, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin sindirim problemlerinin yanı sıra zehirlenmelere de yol açabileceği konusunda uyarıyor. Peki, hangi besinler aynı anda tüketildiğinde tehlike yaratabilir?

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Uzman diyetisyenler, lezzet açısından hoşumuza gitse de bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerektiği konusunda uyarıyor. 

Diyetisyenler, turp çeşitlerinin muz, kuru üzüm ve süt ile birlikte tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Süt, muz, kiraz ve vişnenin; kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et ve yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen diyetisyenler, kavun ve karpuzun tek başına tüketilmesi gereken meyveler olduğunu belirtiyor. Özellikle süt ürünlerinin kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastaların, kavun ve karpuz ile birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar; yumurta, meyveler, özellikle de kavunun, baklagiller, peynir, balık, süt, et ve yoğurt ile birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor. 

Uzmanlar, bu yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmezse gıda zehirlenmesine neden olabileceğini dile getiriyor.  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.