Dolar 32,5933
Euro 35,0082
Altın 2.450,52
BİST 9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 24°C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Yılın İlham Veren Kadını” seçildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Yılın İlham Veren Kadını” seçildi
REKLAM ALANI
7 Mart 2024 13:00
22

Anket, toplumun kadınlar üzerindeki algısını şekillendirmede önemli bir rol oynuyor. Bu yılın sonuçları da, kadınların toplumdaki etkisini ve varlığını güçlü bir şekilde temsil ettiğini gösterdi.

KızlarSoruyor’dan 8 Mart kutlaması

ARA REKLAM ALANI

Bu yılın adayları arasında yer alan 7 önemli kadın, kadınların gücünü ve etkisini her alanda hissettirmiş isimlerdi. Ancak, yaptıkları çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve toplumu derinden etkileyen bir isim, "Yılın Sembol Kadını" seçildi. KızlarSoruyor topluluğu tarafından 10 Binden fazla oyla seçilen sembol isim, kadınların eğitim ve kariyer hayatında ilham vermek için büyük adımlar atan biri oldu.

Birce Akalay Yılın İlham Veren Sembol Kadını seçildi

Her biri kendi alanında büyük başarılara imza atan, toplumu pozitif yönde dönüştüren 7 muhteşem kadının arasından sadece biri seçilecekti. Ve sonunda, yıllardır Türkiye'ye ışık saçan, kadın hareketlerinin sesi olan rolleriyle öne çıkan bir isim bu onura layık görüldü: Birce Akalay

KızlarSoruyor tarafından "Yılın İlham Veren Kadını" seçilen Birce Akalay, mücadeleci ruhu, sevgi ve empatiyle dolu projeleriyle, toplumsal değişimi cesaretle destekleyen duruşuyla, yılın sembol kadını oldu.

Ankette aday olan isimler ve oy dağılımları şöyle oldu.

Birce Akalay: Yüzde 40. Kadın hareketini ve sistemdeki adaletsizleri oynadığı rollerde öne çıkaran bir isim.

PQueen: Yüzde 26. Akran zorbalığına karşı bilinçlendirme çalışmalarıyla gündemde yer alan bir isim.

Demet Evgar: Yüzde 8. Bahar dizisindeki karakteriyle kadınların gücünü gözler önüne seren BM Barış Elçisi.

Ala Tokel: Yüzde 8. 6 Şubat depreminden etkilenenlere eğitim ve istihdam desteği sağlayan bir isim.

Gupse Özay: Yüzde 7 Kadınların hayatta yaşadığı zorlukları mizahi bir dille anlatarak empati sağlatan bir isim.

Feyza Altun: Yüzde 6 Kadınlarla ilgili konularda halkta farkındalık oluşturmak için çalışan bir avukat.

Müge Anlı: Yüzde 5 Sevgi İzi ve tekerlekli sandalye projeleri ile toplumun farklı kesimlerine ulaşarak yardımcı olan bir isim.

KızlarSoruyor olarak, kadınların eğitim ve kariyer hayatında daha fazla ilham alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birce Akalay'ı ve tüm adayları tebrik ediyor, kadınların gücünü ve etkisini kutluyoruz.

Bu yılın sonuçlarıyla bir kez daha görüldü ki, kadınlar sadece topluluklarını değil, aynı zamanda toplumu da dönüştürebilirler. Bu özel günde bir kez daha kadınların gücünü kutluyor, Birce Akalay gibi ilham veren tüm kadınların varlığıyla gurur duyuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.