Dolar 35,1963
Euro 36,7577
Altın 2.970,96
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 13°C
Yağmurlu
Mersin
13°C
Yağmurlu
Pts 14°C
Sal 14°C
Çar 12°C
Per 13°C

Ziya Gökalp vefatının 100. yılında Bursa Osmangazi’de yad edildi

Ziya Gökalp vefatının 100. yılında Bursa Osmangazi’de yad edildi
REKLAM ALANI
25 Ekim 2024 16:15
27
A+
A-

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, Türk edebiyatının en önemli yazar ve şairlerden olan Ziya Gökalp’i vefatının 100’üncü yılında yad etti.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) –  Prof. Dr. Alev Sinar Uğurlu’nun konuk olduğu söyleşide, Ziya Gökalp’in hayatı, ailesi, dostları, eserleri, fikirleri ve edebi yönünün yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve günümüze uzanan etkileri ele alındı. 

Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han Buluşmaları adı altında her hafta Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde düzenlenen söyleşi programının bu haftaki konuğu, Prof. Dr. Alev Sinar Uğurlu oldu. Türk sosyolojisinin kurucusu ve Türk milliyetçiliğinin en önemli düşünürlerinden olan Ziya Gökalp’in vefatının 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen programda, yakın dönemimizin en önemli karakterlerinden biri olan Ziya Gökalp, derinlemesine tanıtılmaya çalışıldı. 

Ziya Gökalp’in milli birlik için aynı dil, aynı din ve aynı hars şemsiyesi altında toplaşmak gerektiği söylemleri üzerinde duran Prof. Dr. Alev Sinar Uğurlu, “Düşüncelerini halkla buluşturmanın bir aracı olarak şiiri ve yazıyı kullanan Gökalp; şiirlerini, milli kimlik bilincini uyandırmak ve Türk kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla oluşturmuştur. Şiirlerinde sade ve anlaşılır bir dil kullanarak halkın geniş kesimlerine hitap etmiş, fikirlerini daha çok edebiyat aracılığıyla yaymıştır. Edebi eserleri, sadece birer sanat eseri olmanın ötesinde, toplumun kültürel dönüşümüne rehberlik eden araçlar olarak da işlev görmüştür” dedi. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.